22 april 2021

Ethereum (ETH) bereikt nieuwe recordhoogte terwijl de dominantie van Bitcoin voor het eerst in drie jaar onder 50% daalt

Ethereum en andere altcoins zijn sinds donderdag een stuk sterker geworden terwijl Bitcoin stil blijft, waardoor de dominantie van BTC onder de 50% komt.

Ethereum (ETH), de grootste onder de altcoins op basis van marktkapitalisatie, bereikte op 22 april nieuwe recordhoogtes, ondanks een kleine bearish beweging die Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies afgelopen weekend naar beneden trokken.

ETH / USDT (1-uursgrafiek) - Binance // Bron: Tradingview

Tradingview liet op 22 april voor het eerst zien dat ETH / USDT de grens van $2.600 voorbij stak, dankzij een dagelijkse winst van meer dan 11%.

Tegenover Bitcoin was Ether ook zeer sterk en overschreed 0,047 - het hoogste niveau sinds augustus 2018.

ETH / BTC (wekelijkse grafiek) - Binance // Bron: Tradingview

De op één na grootste cryptocurrency viel op de dag in toenemende mate op ten opzichte van de rest, omdat Bitcoin lager bleef consolideren en andere altcoins leden onder een pijnlijk domino-effect.

Analisten en investeerders, die al gesteund werden door de eerdere actie van het "alt-seizoen" van dit jaar, waren dus duidelijk optimistisch over de vooruitzichten op korte termijn.

"Om eerlijk te zijn, staar ik naar de grafiek van ETH / BTC en zie ik een prachtige bodem met een potentieel enorme doorbraak net erboven", vertelde Real Vision-CEO Raoul Pal aan zijn Twitter-volgers in een reeks berichten.

"Als je iets hoger waardeert in DeFi, NFT, community-tokens of zelfs metaverse werelden, wordt alles in principe geprijsd in ETH, inclusief de werktijd voor ontwerpers enz. ETH wordt snel de valuta van de digitale wereld en BTC is het oorspronkelijke onderpand en de basislaag."

Pal merkte de superieure winsten van Ether ten opzichte van Bitcoin de afgelopen tijd op, onderdeel van een trend waarbij ETH / USD(T) met een aanzienlijke marge beter presteerde sinds de prijscrash in maart 2020.

Vergoedingen zijn volatiel naarmate altcoins weer opduiken

De algehele sterkte van altcoins deze maand kwam al tot uiting in de afnemende dominantie van de marktkapitalisatie van Bitcoin, die voor het eerst in bijna drie jaar onder de 50% daalde.

Dergelijke gebeurtenissen hebben de neiging om het meest intense deel van een altseason aan te wakkeren, waarin tokens een snelle stijging tot nieuwe hoogtepunten zien voordat ze afkoelen.

De laatste winst voor ETH kwamen niettemin met een voorspelbare beloning: gasvergoedingen voor het verzenden van transacties begonnen op de dag te stijgen, een tijdige herinnering voor degenen die tijdens eerdere fasen van de bullmarkt niet op de hoogte waren.

Grafiek van de gasvergoedingen op Ethereum // Bron: Livdir.com

Andere twijfels over de algehele sterkte van de markt waren onder meer de voorzichtigheid van professionele handelaren op basis van enkele signalen die konden worden opgevangen uit de ETH futuresmarkt.

Andere altcoins begonnen ondertussen tekenen van leven te vertonen op het moment van schrijven, waaronder Litecoin (LTC) en Chainlink (LINK), beide met meer dan 10% gestegen.


Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

22/04/2021 - 18u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram