20 november 2021

Ethereum (ETH) die wegvloeit van cryptobeurzen piekt naar nieuwe records na dip naar $4.000

Gegevens tonen aan dat het vertrouwen in Ethereum niet werd beïnvloed door de recente dip.

On-chain data laat zien dat de Ethereum (ETH) exchange outflows hun all-time highs bereikten toen Ether bijna 15% van zijn waarde verloor en zo laag dook als $4.000.

Dit toont aan dat de meerderheid van de houders hun vertrouwen in de cryptomunt hebben behouden en massaal de dip hebben gekocht.

Terwijl de marktcorrectie van deze week er voor sommigen misschien eng uitzag, lijken ervaren handelaren op de kans te zijn gesprongen om de laatste dip te kopen.

Volgens gegevens van crypto analyseplatform Glassnode, bereikte het volume dat van exchanges werd weggehaald een recordhoogte, met een top van $100 miljoen in één dag.

Ethereum (ETH) uitstroomvolume bereikt een ATH van $101.217.040,78 // Bron: Glassnode

De balans op exchanges bereikte vervolgens een 3-jarig dieptepunt van 14.241.061.802 ETH. Het vorige laagste punt in 3 jaar van 14.242.987,502 ETH werd waargenomen op 15 november 2021. Dit betekent dat er meer handelaren en investeerders hun fondsen terugtrekken van gecentraliseerde cryptobeurzen dan dat er wordt gestort, waardoor de verkoopdruk op Ether actief wordt weggenomen.

Ethereum (ETH) balans op cryptobeurzen // Bron: Glassnode

Verdere analyse toonde aan dat er ook een aanzienlijke toename is geweest in fondsen die werden vergrendeld voor staking op ETH 2.0. De totale hoeveelheid tokens in het depositocontract bereikte zojuist een ATH van 8.323.330 ETH. Tegen de huidige prijzen op het moment van schrijven is dit bijna voor een totale waarde van $36 miljard.

Hoeveelheid Ethereum (ETH) in het ETH 2.0 depositocontract // Bron: Glassnode

Aangezien de meeste stijgingen in exchange outflow correleren met prijsstijgingen, is het veilig om te zeggen dat een aanzienlijk aantal traders en investeerders de dip van deze week hebben gebruikt om hun belangstelling in Ethereum te vergroten. We moeten nog zien hoe andere on-chain metriek, inclusief prijs, op de lange termijn reageren op de plotselinge schaarste aan ETH op cryptobeurzen.

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram