x Oud archief

Ethereum (ETH) EIP1559 eindelijk geïmplementeerd in Ropsten testnet

cryptostheen 1 min lezen

Ropsten, het Ethereum testnet is op donderdag met succes geüpgraded, waarbij de vergoedingsmarkt die Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1559 hervormt nu live zal gaan in testomstandigheden.

Voor het eerst kunnen we nu zien hoe dit in de praktijk werkt, met een website die de hoeveelheid ETH bijhoudt die door het blok wordt verbrand. In totaal was er gisteren al snel 1.238 Ether verbrand sinds de upgrade in blok 10.499.401, ter waarde van $2,5 miljoen.

Dit is geen echte ETH, aangezien Ropsten een testnet-omgeving is die zoveel mogelijk de werkelijke omgeving probeert te repliceren om te zien hoe het allemaal werkt voordat het op het mainnet wordt gelanceerd.

In de komende twee weken moeten nog twee testnetwerken worden geüpgraded, en als alles goed gaat, gaat dit eind volgende maand of begin augustus van start.

Zodra dit het geval is, zou hetzelfde wat momenteel op het testnet gebeurt, ook op het mainnet moeten gebeuren.

De website in kwestie zal dus waarschijnlijk worden bijgewerkt om verbinding te maken met het mainnet, op welk punt we allemaal het branden door het blok van echte actuele Ether zullen zien met een variabele snelheid, afhankelijk van hoeveel het netwerk wordt gebruikt.

Deze verbranding is te wijten aan het instellen van een basistarief door het protocol zelf om de netwerkkosten te stabiliseren. Om prikkels te behouden, wordt die basisvergoeding vervolgens verbrand – effectief vernietigd of gewist, de ETH ‘verdwijnt’ in een adres waar niemand de privésleutel (private key) van heeft omdat het een adres is van het protocol zelf, van de Ethereum nodes gezamenlijk – in plaats van het wordt verdeeld onder miners.

Als zodanig zal tijdens hoge congestie meer worden verbrand in basiskosten dan aan miners wordt gegeven in blokbeloningen, en dus het potentieel hebben om het totale aanbod van Ethereum te contracteren.

Het testnet zou verder enig inzicht moeten geven in de relatie tussen de nieuwe upgrade van de basisvergoeding en de voorspelbaarheid van de vergoeding, evenals de netwerkcapaciteit, waarbij deze unieke verandering onder prominente blockchains zich nu in de laatste fase bevindt voordat deze live gaat.

Ethereum London hardfork is één van de nieuwste upgrades op netwerkschaal vóór de migratie van Ethereum (ETH) naar ETH 2.0 met zijn sharding en proof-of-stake (PoS) consensus.

[mcrypto id=”8446″]

26/06/2021 – 03u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.