x Oud archief

Ethereum (ETH) maakt nieuwe recordhoogte met $2.600 in het vizier

cryptostheen 2 min lezen

Ethereum (ETH) bereikte een nieuw recordniveau na een consolidatieperiode van een maand. Nu wijzen gegevens en analyses op enorme winsten aan de horizon voor de algehele altcoin-markt.

Ether klaar voor hogere toppen

De op één na grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie is de laatste tijd goed bezig. Na zijn vierde opeenvolgende dag in het groen, bereikte Ethereum afgelopen vrijdag volgens gegevens van Coingecko een nieuw recordhoogte op $2.146.

De plotselinge stijging kwam nadat Ether op 31 maart uit een symmetrische driehoek brak. Hoewel sommige investeerders konden profiteren van de recente prijsactie om winst te boeken, suggereert dit technische patroon dat er nog maar een nieuwe opwaartse trend is begonnen.

Door de hoogte van de y-as van de driehoek te meten en deze toe te voegen aan het uitbreekpunt, en door gebruik te maken van fibonacci extension niveaus, lijkt ETH naar verwachting klaar te zijn om nog eens +/- 25% te stijgen. Een bullish projectie zou Ethereum kunnen plaatsen op een nieuw record rond $2.600.

ETH / USDT (dagelijkse grafiek) – Binance // Bron: Tradingview

De netwerkgroei van Ethereum bevestigt de optimistische stelling nog meer nu Ether de prijsontdekkingsmodus is ingegaan. De ‘Daily Active Addresses’ laten zien dat het aantal nieuwe ETH-adressen dat wordt gemaakt gestaag toeneemt sinds 28 maart. Volgens de marktinzichten van IntoTheBlock worden er 194.000 nieuwe adressen per dag aangemaakt op het moment van schrijven, wat neerkomt op een toename van bijna 22% binnen de onderzochte periode.

Actieve ETH-adressen // Bron: Bitinfocharts

Netwerkgroei wordt vaak beschouwd als één van de meest nauwkeurige prijsvoorspellers. Daarom zou de prijs van Ether waarschijnlijk verder stijgen om het doel van de symmetrische driehoek te halen, zolang deze on-chain metriek opwaarts blijft evolueren.

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


[mcrypto id=”8446″]

Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

03/04/2021 – 02u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.