x Oud archief

Ethereum (ETH) overgezet van cryptobeurzen naar private wallets piekt naar nieuw record in 2022

cryptostheen 1 min lezen

Een totaal van 391.488 Ethereum (ETH) werd op 15 maart teruggetrokken over het grootste deel van de gecentraliseerde cryptobeurzen (zoals Coinbase, Binance, Kraken en CryptoCom), volgens recente data van het crypto onderzoeksplatform CryptoQuant.

Ethereum (ETH) netto instroom of uitstroom van cryptobeurzen // Bron: Cryptoquant

Aangezien de prijs van 1 ETH op de datum van de enorme uitstroom $2.619 bedroeg, betekent dit dat de waarde van de opgenomen tokens ruim meer dan $1 miljard bedroeg, de grootste dergelijke opname in 2022.

De laatste keer dat zo’n grote hoeveelheid ETH de beurzen verliet was in oktober 2021, met een prijsstijging van meer dan 15% binnen een periode van tien dagen.

Aantal Ethereum (ETH) op cryptobeurzen // Bron: Cryptoquant

Gegevens tonen aan dat de reserves op cryptobeurzen zijn blijven dalen, waarbij het zich nu nog steeds op een meerjarig dieptepunt bevindt. Data van het analyseplatform CryptoQuant laat momenteel zien dat de reserves aangehouden door exchanges op meer 24 miljoen ETH staan.

Als gevolg hiervan is er een kans op een verdere stijging van de prijs van ETH op de lange termijn, aangezien een soortgelijke wending van gebeurtenissen in het verleden heeft plaatsgevonden na een grote uitstroom van gecentraliseerde cryptobeurzen.

Eerder merkte DutchCryptoNews ook op dat de transactiekosten op Ethereum waren gedaald naar een 6-maandelijks dieptepunt, waardoor het blockchainnetwerk betaalbaarder werd om te gebruiken voor het bredere publiek. Concreet bedroegen de gas fees op Ethereum op dat moment gemiddeld 54 Gwei of $3,19.

Op het moment van schrijven werd de tweede grootste cryptomunt verhandeld op $2.915, een stijging van 9,2% over een periode van 14 dagen, volgens gegevens van Coingecko.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.