x Oud archief

Ethereum (ETH) zou de magische $2.000 kunnen halen

cryptostheen 2 min lezen

Ethereum brak vanmorgen het prijsniveau van $1.800, blijkt uit gegevens van de data-website CoinGecko. De stijging kwam te midden van een algemene opwaartse beweging voor de bredere cryptocurrency-markt.

Zoals de onderstaande afbeelding laat zien, brak ETH door zijn vorige recordniveau – $1.750 van vorige week – en handelt boven zijn 21 (EMA) exponentieel voortschrijdend gemiddelde, een hulpmiddel dat door handelaren wordt gebruikt om de algemene trend van een activum te bepalen. ETH blijft voorlopig in een stevige opwaartse trend.

ETH / USDT (4-uursgrafiek) – Binance // Bron: Tradingview

Aangezien ETH niet eerder tegen dergelijke prijzen is verhandeld, ontbreekt het op korte termijn aan een gedefinieerde ‘prijsweerstand’. Dit is een term die in handelskringen wordt gebruikt en die een prijsniveau beschrijft waarop handelaren hun activa beginnen te verkopen (wat resulteert in een prijsdaling).

De prijsbeweging valt samen met de lancering van ETH futures op de Chicago Mercantile Exchange (CME), ‘s werelds grootste financiële beurs die dagelijks voor miljarden dollars aan verschillende activa verhandelt. De ETH futures zijn een afgeleid product waarmee beleggers kunnen wedden op de prijsbewegingen van het activum, zonder de juridische / veiligheidscomplicaties van het aanhouden van het werkelijke activum zelf.

Op de eerste dag van hun aanbod werd voor meer dan $30 miljoen aan ETH futures verhandeld, wat de vraag onder het institutionele publiek bewijst.

Na de beweging van vandaag heeft Ethereum een marktkapitalisatie van meer dan $200 miljard met iets meer dan 114 miljoen Ether in omloop. En voorlopig lijken we door te razen.

Het is met het huidige optimisme dat het team van Upblock wat macro-analyses op Ethereum heeft gedaan en concludeerde dat het digitale activum klaar zou kunnen zijn voor $2.000. Het team deelde deze conclusie over Ethereum in een recent cryptomarkt-rapport waarin het volgende werd uitgelegd:

“ETH heeft consequent hogere hoogtepunten gemaakt en aangedrongen op nieuwe ATH-niveaus om echte parabolische prijsontdekking te betreden. Het heeft de afgelopen weken veel tijd besteed aan vechten en consolideren op een bepaald sleutelniveau, maar kon toch voor een doorbraak zorgen.”

Upblock ging verder met: “Kijkend naar technische indicatoren zoals het MKAST-algoritme, kan men de laatste tijd snel een bullish conditie identificeren als gevolg van extreme bullishness. De MKAST Index toont 13/15 punten, wat voldoende ruimte laat voor een andere impulsieve beweging, die de “magische” $2000-grens zou kunnen raken.”

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


[mcrypto id=”8446″]

Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

09/02/2021 – 16u15
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.