x Oud archief

Ethereum op handelsplatforms op laagste punt sinds 2018

cryptostheen 2 min lezen

De aanbodverhouding van Ethereum, die de hoeveelheid beschikbare Ether op cryptocurrency handelsplatform meet, blijft sterk dalen. Het bereikt niveaus die sinds november 2018 niet meer zijn gezien. Santiment, een blockchain-data analysebedrijf, tweette het nieuws.

“De verhouding van Ethereum tokens die op beurzen zitten, blijft dalen en verschuiven naar offline portefeuilles van houders. Met slechts 22,06% van de tokens op exchanges vergeleken met 26,33% vijf maanden geleden, blijft dit één van de meest veelbelovende signalen voor ETH.”

Verhouding van Ethereum (ETH) op exchanges // Bron: Santiment

De gepresenteerde gegevens suggereren dat Ethereum de beurzen zal blijven verlaten. Het komt hoogstwaarschijnlijk in wallets terecht waar het zal worden bewaard of uitgegeven als ‘gas’ voor DeFi (gedecentraliseerde financiën) of andere dApps (gedecentraliseerde apps).

Gebruikers kunnen ETH overdragen naar wallets als ‘cold storage’ bij langetermijninvesteringen. Aan de andere kant zouden ze het kunnen gebruiken om een verscheidenheid aan andere slimme contractgebaseerde applicaties mogelijk te maken.

Totale vergrendelde waarde (USD) in DeFi // Bron: DefiPulse

DeFi-toepassingen bloeiden het afgelopen jaar. TVL (totale waarde vergrendeld) groeide van ongeveer $600 miljoen tot bijna $25 miljard. Dit verhoogt de vraag naar Ether, dat fungeert als het ‘gas’ voor het Ethereum-ecosysteem. De recordgroei in het gebruik van DeFi weerspiegelde dus dat Ethereum jaarlijkse recordhoogtes bereikte voor gegenereerde transactiekosten. Door deze maatregel haalde het Bitcoin in met maar liefst 83 procent in 2020. Dit toegenomen gebruik in DeFi betekent dat gebruikers meer ETH nodig hadden om hun transacties te voltooien.

Naast de groei van DeFi en het gebruik van Ether in het algemeen, creëerde de introductie van Ethereum 2.0 een nieuw mechanisme voor ETH-gebruikers om extra opbrengsten te genereren. De lancering van ETH 2.0 startte de transitie van het netwerk van een PoW (proof-of-work) naar PoS (proof-of-stake) verificatiemethode.

Met PoS kunnen gebruikers met minimaal 32 Ether hun tokens inzetten of op het netwerk storten. Als ze dat doen, kunnen ze Ethereum-transacties verifiëren en beloningen ontvangen. Dit introduceerde een staking contract waarbij gebruikers hun Ethereum konden ‘staken’ en vergrendelen, waarbij het huidige adres voor het ETH 2.0 -aanbetalingscontract meer dan 2,5 miljoen ETH bedraagt.

Het is onmogelijk om definitief te zeggen waar ETH naartoe wordt verplaatst terwijl het de beurzen verlaat, maar deze drie zijn waarschijnlijk de belangrijkste kandidaten. Naarmate de applicaties van Ethereum blijven groeien en er meer ETH wordt ingezet in het ETH 2.0 -contract (waardoor het gedurende meer dan 1 tot 2 jaar ontoegankelijk wordt totdat de volgende stap van ETH 2.0 openbaar wordt gemaakt), zal meer Ether de beurzen verlaten en de beschikbare liquiditeit verminderen.


[mcrypto id=”8446″]

18/01/2021 – 01u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.