x Oud archief

Ethereum rolt ‘Berlin’ upgrade uit met 4 EIPs

cryptostheen 1 min lezen

Na maanden van plannen heeft de Ethereum-gemeenschap een tijdlijn opgesteld voor de aanstaande upgrade genaamd ‘Berlijn’, een belangrijke mijlpaal in de roadmap van Eth2.

Het is de bedoeling dat Berlin live gaat op het Ethereum mainnet in block 12.244.000, of rond 14 april, schreef Tim Beiko afgelopen maandag. Ropsten, het eerste testnet dat wordt geüpgraded, staat gepland op 10 maart. Het Goerli- en Rinkeby-netwerk zal naar verwachting in verschillende stappen een upgrade krijgen op respectievelijk 17 maart en 24 maart.

Eigenaars van Ethereum-knooppunten worden geadviseerd om zo snel mogelijk te upgraden naar een Berlin-compatibele versie voor de drie testnets en vóór 7 april voor het mainnet. Beiko legde uit:

“Operators van Ethereum nodes moeten hun nodes upgraden voorafgaand aan de fork-blokkering op de netwerken waaraan ze willen deelnemen. Vanwege de variabiliteit in de bloktijd, wordt het aanbevolen om een ​​aantal dagen voor de verwachte datum bij te werken.”

Beurzen, wallet-serviceproviders en Ether (ETH) -tokenhouders hoeven niets te doen om de upgrade mogelijk te maken.

In totaal worden vier Ethereum Improvement Protocols, of EIP’s, geïmplementeerd via Berlin. Ze bevatten:

  • EIP-2565: die de kosten van de ModExp-precompilatie verlaagt;
  • EIP-2929: die bepaalde gaskosten verhoogt;
  • EIP-2718: dat een nieuw transactietype introduceert;
  • EIP-2930: inclusief een transactietype met optionele toegangslijsten.

Berlin volgt de upgrades van Istanbul en Muir Glacier, die respectievelijk in december 2019 en januari 2020 plaatsvonden. De huidige upgrade is vernoemd naar Devcon 0, die plaatsvond in Berlijn. De volgende geplande upgrade van Ethereum zal naar Londen vernoemd worden, waar Devcon 1 plaatsvond.

De stijgende waarde van Ether vaart nog steeds op het momentum van de uitrol van Ethereum 2.0 in december 2020. Eth2 start een meerjarige upgrade van het blockchainnetwerk terwijl het probeert over te stappen van zijn bestaande proof-of-work -consensus naar een proof-of-stake -model.

De prijs van ETH steeg, op het moment van schrijven, de afgelopen 24 uur met 6,8% tot $1.838. Tegen de huidige waarde heeft de tweede grootste cryptocurrency Ethereum een ​​totale marktkapitalisatie van $211 miljard.


[mcrypto id=”8446″]

09/03/2021 – 05u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.