27 januari 2022

Ethereum voert naamsverandering door voor ETH 2.0 omdat het een onnauwkeurige weergave is geworden van de upgrade

Ethereum 2.0 is één van de meest belangrijkste upgrades op dit moment. De upgrade die betere schaalbaarheid en lagere transactiekosten zal brengen is niets minder dan nodig gezien de vraag de mogelijkheden van het netwerk sterk heeft overschreden.

Het lijkt erop dat de naam ETH 2.0 niet langer een juiste representatie is van de upgrades die op het blockchainnetwerk worden uitgevoerd. In een recente aankondiging, kondigde de Ethereum Foundation aan dat het de naam ETH 2.0 terugtrekt.

ETH 2.0 is nu Consensus Layer

In een blogbericht op haar officiële website, kondigde de Ethereum Foundation haar beslissing aan om de naam van de aankomende upgrade van ETH 2.0 te veranderen in de 'Consensus Layer'. Het bericht legt de reden voor de verandering bij het feit dat er meer behoefte was aan terminologie die duidelijk de veranderingen beschrijft die door ontwikkelaars worden gemaakt aan het netwerk.

Roadmap Consensus Layer // Bron: ethereum.org

ETH 2.0 had in het begin gewerkt, toen het doel eenvoudigweg was om gebruikers te verplaatsen van het huidige proof-of-work netwerk, ook bekend als ETH 1.0, naar het nieuwe proof-of-stake mechanisme. Het doel is sindsdien drastisch veranderd.

Voor de totale voltooiing van de upgrade hadden de ontwikkelaars ontdekt dat het verscheidene jaren zou duren om deze te voltooien. Bovendien was de upgrade op verschillende punten geëvolueerd om wijzigingen aan te brengen die gericht waren op de lange termijn in plaats van alleen maar over te schakelen op het proof-of-stake mechanisme.

De nieuwe terminologie zorgt voor een beter begrip van wat er op het netwerk wordt gedaan. Op deze manier zijn gebruikers niet langer in de war als het gaat om het onderscheid tussen de twee. Dit zou oplichters die misbruik maken van de verwarring die de terminologie creëert, door hen te vragen hun ETH om te ruilen voor 'ETH2', sterk verminderen. Het zou ook de verwarring wegnemen die ontstaat bij het staken, waarbij stakers zouden kunnen denken dat ze 'ETH2' tokens krijgen in plaats van Ethereum (ETH) tokens.

Ethereum upgrades // Bron. ethereum.org

Wat ETH 2.0 betreft, nu bekend als de Consensus Layer, is het nog steeds onbekend of de geplande samenvoeging (the merge) dit jaar daadwerkelijk zal plaatsvinden. Het project werd tot nu toe opgeschrikt door enkele vertragingen omdat de ontwikkelaars op nieuwe problemen waren gestoten. Maar voor nu blijft de upgrade op schema.

Volgens de aankondiging zal de basislaag van het netwerk, ook bekend als ETH1, nu de 'Execution Layer' genoemd worden. Terwijl ETH 2.0 zal worden aangeduid als de 'Consensus Layer'. Beide netwerklagen vormen samen de Ethereum blockchain.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram