x Oud archief

Euro stablecoin (EURB) gelanceerd op Stellar door Duitse BVDH

cryptostheen 2 min lezen

Het Duitse Bankhaus von der Heydt, of BVDH, heeft een Euro stablecoin gelanceerd op het Stellar-netwerk.

De bank beweert dat het token de eerste in zijn soort is die is uitgegeven door een bankinstelling. De EURB stablecoin, die vandaag live ging, is ontwikkeld op de Stellar blockchain in samenwerking met Bitbond, leverancier van tokenization en digitale bewaringstechnologie (bewaringsdiensten).

De digitale valuta, dat volledig gereguleerd is en één-op-één met euro’s wordt ondersteund, zal niet openlijk op beurzen worden verhandeld vanwege strikte regelgeving en ‘Know Your Customer’-vereisten.

Als een klant de stablecoin wil verwerven, wordt een fiat-valutatransfer op een geblokkeerde rekening bij de BVDH gehouden, wat de uitgifte van de EURB activeert. De aankondiging stelt dat ontwikkelaars van financiële applicaties het token onmiddellijk kunnen gebruiken om een overdracht van activa on-chain af te handelen. Het onderliggende platform, gebouwd door Bitbond, geeft de bank volledige controle over de beveiliging van de stablecoin, inclusief mechanismen voor het vernietigen (burning) en bijmaken (minting – onderdeel van staken bij een PoS-consensusmechanisme) van het token.

BVDH, opgericht in 1754, richtte zich altijd al op institutionele klanten. De keuze om Stellar en Bitbond (die sinds 2019 samenwerken) te gebruiken, is gemaakt na bijna een jaar onderzoek naar distributed ledger technology. BVDH-directeur Philipp Doppelhammer legde uit:

“We waren aangetrokken tot Bitbond en Stellar vanwege het gemak waarmee activa worden uitgegeven en beheerd op het netwerk.”

Doppelhammer verklaarde dat het eerste gebruik van de EURB zal zijn voor ‘grensoverschrijdende geldovermakingen’ voor zakelijke klanten van blockchain-betalingsbedrijf SatoshiPay.

Het ontbreken van een volledig gelicentieerde bank die de stabiele munten van vandaag ondersteunt, is hun grootste tekortkoming, verklaarde BVDH business development manager Lukas Weniger. Bitbond-oprichter en CEO Radoslav Albrecht merkte op:

“Banken zouden zich normaal gesproken niet op hun gemak voelen bij het gebruik van stablecoins zoals Tether of USDC, vanwege het potentiële tegenpartijrisico dat erachter zit. Ze werken het liefst met stablecoins die zijn uitgegeven door banken, en hetzelfde geldt voor institutionele beleggers.”

De Duitse toezichthouder, de federale financiële toezichthoudende autoriteit, heeft al toestemming gegeven voor Bitbond om tokenized obligaties uit te geven op Stellar.

Eerder deze week kondigde de Duitse privébank Hauck & Aufhäuser zijn eerste cryptofonds aan, het HAIC Digital Asset Fund I, dat op 1 januari 2021 van start gaat, inclusief Bitcoin (BTC), Ether (ETH) en Stellars XLM.


[cryptocurrency_widget type=”button-link” template=”inverted” color=”black” assets=”XLM~USD” url=”https://dutchcryptonews.com/coins/XLM/” target=”_self” markup=”{logo} {name} {price_to}” api=”cryptocompare.com” realtime=”true”]

10/12/2020 – 21u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.