24 mei 2021

Europa en de VS kunnen binnenkort het voortouw nemen in Bitcoin mining, zegt een grote Chinese mining pool

Het laatste harde optreden door de Chinese overheid zou de Bitcoin miningactiviteiten terug kunnen duwen naar de staat van 2014, betoogde een expert.

Jiang Zhuoer, de exploitant van de grote Chinese Bitcoin mining pool Lebit Mining, beargumenteerde dat het laatste harde optreden tegen crypto in het land er waarschijnlijk toe zou leiden dat miners hun activiteiten naar Europa en de VS zouden verplaatsen, zoals opgemerkt door journalist Colin Wu.

"Het ergste geval kan zijn dat grootschalige mining pools worden gesloten, en de Chinese Bitcoin miningactiviteiten zullen terugkeren naar de staat van 2014-2015. Kleine miners zetten er een paar thuis. Middelgrote miners vinden een huis om tientallen machines voor mining te plaatsen, grote miners vinden een afgelegen, kleine waterkrachtcentrale enz.”

Hij merkte ook op dat het bouwen van miningbedrijven in het buitenland voorheen als te duur werd beschouwd voor lokale miners - aangezien de kosten tien keer hoger zouden kunnen zijn dan in China - maar dat velen van hen van gedachten zijn veranderd na de verklaringen van afgelopen week door de Chinese regering.

Zoals eerder gemeld, hebben de Chinese autoriteiten eerder verschillende "anti-crypto" -aankondigingen gepubliceerd, die hebben geleid tot ten minste twee grote dalingen op de cryptomarkt op 19 en 21 mei.

Ten eerste riepen drie organisaties van de centrale bank van China op tot een verbod op financiële instellingen en online betalingskanalen die cryptocurrencies gebruiken. Vervolgens trad de regering ook op tegen Bitcoin miningactiviteiten.

Maatschappelijke risico's verkleinen

Volgens Jiang is één van de belangrijkste doelstellingen van het nieuwe beleid om particuliere beleggers te beschermen tegen risico's die samenhangen met cryptohandel en mining.

"Dat wil zeggen, individuele mining is toegestaan, en je kunt zelf winsten en verliezen dragen, maar financieel kapitaal mag niet tussenkomen in miningactiviteiten, wat sociale risico's met zich meebrengt," legt Jiang uit.

Met andere woorden, de Chinese regering wil het grote publiek beschermen tegen eventuele verliezen die kunnen voortvloeien uit investeringen in cryptocurrencies en miningactiviteiten. En hoewel dit geen algeheel verbod op de industrie is - althans voorlopig - kan het toch resulteren in de verplaatsing van een aanzienlijk deel van de Bitcoin mining-capaciteit naar andere landen.

"Bitcoin mining in China kan overgaan naar grote miners in familiebedrijven, zelfs als het ervoor zorgt dat 50% van de mining-machines niet werkt, is er geen probleem voor het Bitcoin blockchainnetwerk. Maar de beste mining pools kunnen Europese en Amerikaanse mining pools worden.”

Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, die de afgelopen maanden enkele miljarden dollars in Bitcoin heeft geïnvesteerd, voerde op zijn beurt aan dat het harde optreden van China eigenlijk heel goed is voor Bitcoin.

“Een harde aanpak van miners in China zou de ecologische voetafdruk van Bitcoin mining radicaal verkleinen, de winstgevendheid van alle overgebleven Bitcoin miners vergroten, de storende Chinese FUD verminderen, de voortgang naar onze ESG-doelen ondersteunen en de waarde van BTC verhogen. We zouden zoveel geluk hebben…"


24/05/2021 - 14u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram