30 september 2021

Europa is nu de grootste crypto-economie met meer dan $1 biljoen aan transacties: Chainalysis

DeFi is een belangrijke katalysator geworden voor Europa's crypto-economie. Ook grote instellingen hebben hun aandeel in de transacties aanzienlijk verhoogd.

Centraal-, Noord- en West-Europa hebben zich ontpopt als 's werelds meest actieve regio's in de crypto-industrie, samen hebben ze het afgelopen jaar meer dan $1 biljoen aan digitale activa ontvangen, volgens nieuw onderzoek van het blockchain analyseplatform Chainalysis.

Uit het rapport, dat eerder deze week werd vrijgegeven, bleek dat deze regio's tussen juli 2020 en juni 2021 goed waren voor 25% van de wereldwijde crypto-activiteit. De regio was getuige van een sterke stijging van het transactievolume in alle sectoren, met name in gedecentraliseerde financiën (DeFi).

Chainalysis beschrijft transacties met cryptomunten als alles wat te maken heeft met handel, investeringen en zakelijke transacties.

Transactievolume in Centraal-, Noord- en West-Europa bij transactiegrootte // Bron: Chainalysis

Europa is ook een broeinest geworden voor institutionele investeringen, met transactiewaarden in deze categorie die groeien tot $46,3 miljard in juni 2021, vergeleken met slechts $1,4 miljard in juli 2020. Misschien verrassend, het Verenigd Koninkrijk is de enige grootste crypto-economie in de regio met $170 miljard aan transacties. Bijna de helft (49%) werd daarvan verzonden via DeFi-protocollen.

"De groei van het Verenigd Koninkrijk wordt vooral gedreven door groeiende institutionele investeringen, gebaseerd op de grote overschrijvingen die het grootste deel van zijn transactievolume aandrijven," voegde Chainalysis senior content marketing manager Henry Updegrave toe.

Een bullmarkt voor Bitcoin (BTC), de groei van concurrerende smart contractplatformen en de komst van gedecentraliseerde financiën hebben allemaal bijgedragen aan de enorme rally van cryptomunten. Het komt niet als een verrassing dat de crypto-marktactiviteit in Europa piekte in mei 2021 tijdens een hoogtepunt in de markt, die één maand verwijderd was van Bitcoin die $64.000 bereikte.

De gegevens van Chainalysis bevestigen een groeiende hoeveelheid bewijsmateriaal dat aantoont dat grote institutionele beleggers een drijvende kracht zijn geworden binnen de cryptocurrency industrie. Vermogensbeheerders, risicokapitaalverschaffers en andere institutionele spelers hebben miljarden dollars gestort in beleggingsproducten op basis van Bitcoin en Ether (ETH) aangeboden door Grayscale, CoinShares, 21Shares en vele anderen.

Buiten de vergevorderde economieën van Europa, heeft onderzoek van Chainalysis de groeiende acceptatie van cryptomunten in opkomende markten gedocumenteerd. De Chainalysis 2021 Global Crypto Adoption Index noemde Vietnam, India en Pakistan als de leidende landen voor adoptie op basis van (on-chain) ontvangen waarde, retailtransacties en peer-to-peer exchange handelsvolume.


30/09/2021 - 04u30
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram