1 april 2022

Europees Parlement keurt controversieel voorstel goed om anonieme transacties met cryptomunten te verbieden

Commissies binnen het Europees Parlement hebben gestemd voor strenge en nieuwe regelgeving rond ‘unhosted’ crypto wallets.

Op 31 maart stemden de ECON en LIBE commissies voor het goedkeuren van amendementen op de ‘Transfer of Funds Regulation’ die zouden vereisen dat providers van cryptodiensten - meestal cryptobeurzen - de identiteit verifiëren van de eigenaars van unhosted wallets waarmee ze een transactie uitvoeren.

De commissie stemde over de amendementen in kwestie met 58 voor, 52 tegen en 7 onthoudingen. De commissies hielden later op de dag nog een stemming over de Transfer of Funds Regulation, waarbij de eindstemming een overweldigende meerderheid behaalde. Nu de stemming is afgerond zou het wetsvoorstel al vanaf midden april in een trialoog met de Europese Commissie en de Europese Raad kunnen worden behandeld.

Hoewel de verordening van de Europese Commissie en de Europese Raad bepaalde eisen voor crypto dienstverleners bevatten om gebruikers te vragen de eigenaars van externe zelfgehoste portemonnees te identificeren, eisen ze niet dat die dienstverleners onafhankelijk de identiteit van de eigenaars van die crypto wallets zelf verifiëren - een eis die zo onpraktisch is dat de crypto community het in feite ziet als een volledige blokkade voor transacties van gecentraliseerde cryptobeurzen naar zelfgehoste wallets.

Brian Armstrong, de CEO van de in San Francisco gevestigde cryptobeurs Coinbase merkte op dat de wetgeving "anti-innovatie, anti-privacy en anti-rechtshandhaving" is. Hij voegde eraan toe dat het voorstel in wezen cryptomunten anders behandelt dan fiatvaluta’s.

De nieuwe bepalingen zijn bedreigend voor zelfgehoste / non-custodial wallets, maar zullen op veel weerstand stuiten bij de Raad en de Commissie, die over het algemeen meer technisch en minder politiek kwetsbaar zijn dan het Parlement.

Onlangs verwierp de Europese Unie een wetsvoorstel die het delven van proof-of-work cryptomunten zou verbieden.


Crypto wallets zijn applicaties die uw public en private key opslaan. Samen met de interface van uw wallet wordt het mogelijk interactie te maken met verschillende blockchains, hierdoor kunnen gebruikers hun saldo controleren, geld verzenden en andere bewerkingen uitvoeren. Lees meer.

Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram