x Oud archief

Europese Centrale Bank pompt 500 miljard extra in economie

cryptostheen 1 min lezen

De Europese Centrale Bank (ECB) verhoogt haar obligatieaankopen en ondersteunt de banken met extra leningen tegen een ultralage rente.

Zoals algemeen verwacht heeft de ECB donderdag een pakket maatregelen aangekondigd om de Europese economie nog meer te ondersteunen. Die bijkomende stimulus moet de te lage inflatie in de eurozone opkrikken.

De ECB verhoogt de obligatieaankopen via haar pandemieprogramma (PEPP) met 500 miljard euro naar 1.850 miljard. De looptijd van het aankoopprogramma wordt met negen maanden verlengd tot maart 2022. De extra obligatieaankopen moeten voorkomen dat de grote begrotingstekorten leiden tot een stijging van de langetermijnrente.

Voorts kunnen de banken tot eind 2021 geld blijven lenen bij de ECB tegen een rente van -1% als ze hun kredietverlening op peil houden. Die maatregel moet garanderen dat bedrijven en gezinnen voldoende geld kunnen lenen tegen lage rente. De banken hebben in het derde kwartaal hun kredietvoorwaarden verstrakt en de ECB vreest dat het strengere kredietbeleid het economisch herstel zal afremmen.


10/12/2020 – 14u15
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.