x Oud archief

Europese Investeringsbank gaat voor €100 miljoen aan obligaties op Ethereum uitgeven

cryptostheen 1 min lezen

De Europese Investeringsbank (EIB), de in Luxemburg gevestigde kredietafdeling van de Europese Unie, zal voor €100 miljoen aan 2-jarige obligaties uitgeven met vervaldag 28 april 2023 op de Ethereum blockchain, volgens een rapport van Bloomberg.

Als iemand een obligatie koopt, leent deze persoon eigenlijk geld uit aan een bedrijf of overheid voor een bepaalde looptijd. In ruil daarvoor betaalt de overheid of het bedrijf intrest. Op de eindvervaldag heeft men recht op de terugbetaling van het geleende geld.

Het uitgeven van obligaties is dus een mogelijkheid voor een onderneming om geld voor haar werking te verzamelen naast het uitgeven van aandelen en het aangaan van een lening bij de bank. Ook de overheid geeft obligaties uit.

De uitgifte van obligaties van de EIB zal de kracht van blockchain benutten aan de hand van smart contracts, beheerd door bankgiganten als Goldman Sachs, Santander Group en Societe Generale.

De Europese Investeringsbank, opgericht in 1958, is één van de grootste kredietinstellingen ter wereld, met E.U. leden die handelen als aandeelhouders.

Societe Generale heeft in april 2019 zijn eerste obligatie op het Ethereum blockchainnetwerk aan zichzelf uitgegeven om de technologie te testen. Santander heeft in december 2019 ook zijn eigen obligatie van $20 miljoen afgelost om aan te tonen dat Ethereum van toepassing is op het beheer van schuldaflossingen in de vorm van effecten.

Historische prijsgrafiek van Ethereum (ETH) // Bron: Coingecko

Ether (ETH), het gelijknamige token van het Ethereum-netwerk, bereikte na sluiting op de dagelijkse grafiek een nieuw record van $2.709. Ether is in 2021 met meer dan 270 procent gestegen.


[mcrypto id=”8446″]

28/04/2021 – 05u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.