x Oud archief

Europese toezichthouders onderzoeken Binance voor het aanbieden van aandelentokens

cryptostheen 2 min lezen

Cryptocurrency exchange Binance staat naar verluidt onder het oog van Europese toezichthouders vanwege het aanbod van aandelentokens dat vorige week werd gelanceerd.

De Financial Times meldde het nieuws op donderdag en zei dat verschillende Europese toezichthouders, waaronder de Britse Financial Conduct Authority (FCA), onderzoeken of Binance de effectenregelgeving naleefde voordat ze de handel in aandelentokens lanceerden.

De FCA vertelde de FT dat het samenwerkt met Binance om het aanbod te begrijpen, de regelgeving die erop van toepassing kan zijn en hoe het op de markt wordt gebracht. De toezichthouder zei verder dat “bedrijven en hun senior managementteams verantwoordelijk zijn voor het bepalen of hun producten en diensten onder de bevoegdheid van de FCA vallen.”

De Duitse financiële toezichthouder BaFin weigerde commentaar te geven aan de FT over een mogelijk onderzoek, maar zei dat als tokens overdraagbaar zijn, verhandeld kunnen worden op een crypo handelsplatform, dividenden opleveren en in contanten worden afgehandeld, ze met andere woorden effecten of aandelen vertegenwoordigen. En bedrijven die ze aanbieden, dus een prospectus moeten publiceren.

Binance biedt handel in aandelentokens aan via de Duitse financiële dienstverlener CM-Equity, een gereguleerde entiteit. CM-Equity vertelde de FT dat het product overeenstemt met de voorwaarden en werkt als een certificaat voor een total return swap (of TRS, financieel contract tussen twee partijen die het volledige rendement van een activum ruilen).

Het bedrijf zei verder dat een prospectus niet vereist was omdat tokens niet overdraagbaar zijn aan andere klanten en worden verrekend in Binance zijn eigen stablecoin, BUSD, in plaats van in contanten.

Binance, aan de andere kant, zei dat aandelentokens niet dezelfde stemrechten geven die aandeelhouders krijgen. En aangezien handelaren aandelentokens van en aan CM-Equity kunnen kopen en verkopen, is er volgens de beurs geen prospectus nodig.

Binance-rivalen FTX en Bittrex Global bieden ook handel in aandelentokens aan via CM-Equity. Op de vraag of Europese toezichthouders contact hebben opgenomen met FTX, zei CEO Sam Bankman-Fried: “Geen enkele toezichthouder heeft ooit contact gezocht om FTX voor iets te onderzoeken.”

Een ander rapport suggereert dat Binance ook onder toezicht zou kunnen komen te staan ​​van toezichthouders in Hong Kong. De South China Morning Post meldde woensdag dat Binance zijn aandelentokens in Hong Kong op de markt brengt en dat de campagne kan worden beschouwd als een gereguleerde activiteit waarvoor een vergunning in de stad vereist is. Binance heeft volgens het rapport echter geen dergelijke licentie in Hong Kong volgens de wettelijke bepalingen.


[mcrypto id=”8417″]

22/04/2021 – 16u30
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.