6 december 2020

Ex-manager van Goldman Sachs met 98% van zijn nettowaarde in cryptovaluta waarschuwt voor sterke correctie op Bitcoin

Bitcoin krijgt hier te maken met belangrijke technische tegenwind, zei Raoul Pal. Hoewel hij misschien een correctie op korte termijn vreest, blijft hij positief over Bitcoin op de lange termijn.

Raoul Pal, CEO van Real Vision, is de afgelopen maanden één van de luidste supporters van Bitcoin geworden.

In 2018 is hij weer de cryptowereld ingedoken nadat hij voor het eerst Bitcoin ter sprake bracht in 2012, ondertussen heeft Pal gepleit voor cryptocurrencies via meerdere verkooppunten: via zijn Twitter-account met meer dan 200.000 volgers, in Bloomberg-interviews en via zijn financiële rapporten, gevolgd door vele Wall Street -miljardairs.

Hij versterkte onlangs zijn vertrouwen in Bitcoin en cryptocurrencies toen hij op Twitter aankondigde dat hij 98 procent van zijn liquide nettowaarde in Bitcoin en Ethereum had gestoken:

“Oké, laatste bom - ik heb morgen een verkooporder om al mijn goud te verkopen en in te schalen om BTC en ETH (80/20) te kopen. Ik bezit niets anders (behalve enkele obligaties en wat dollars). 98% van mijn liquide nettowaarde. Kijk, je kunt me alleen in #irresponsiblylong categoriseren."

Met een uitgebreide carrière bij vooraanstaande hedgefondsen en bedrijven zoals Goldman Sachs, denken velen dat dit betekent dat hij tientallen of zelfs honderden miljoenen dollars in de top twee cryptocurrencies heeft.

Het valt dus wel op dat Pal tijdelijk bearish wordt op Bitcoin, hij liet onlangs opmerken dat de kans dat BTC een correctie op korte termijn ziet, toeneemt.

De ‘Tom Demark’-indicator drukt "9" en "13" candles neer wanneer een activum zich waarschijnlijk nabij een omslagpunt in zijn trend bevindt.

Tom Demark zelf, de persoon die deze indicator heeft gemaakt, heeft deze in het verleden gebruikt om Bitcoin te analyseren. Demark vertelde Bloomberg in een interview vele maanden geleden dat de indicator het hoogste punt in 2017 nauwkeurig voorspelde op $20.000, samen met de macro-dieptepunten in 2018 van $3.200.

Sommigen geloven echter niet veel in de indicator, vooral omdat de Bitcoin-markt structureel anders is geworden sinds eerdere bull runs.

Zoals eerder te lezen was bij Dutch Crypto News, suggereren verschillende gegevens dat de rally van Bitcoin in de afgelopen twee maanden bijna volledig werd aangedreven door institutionele spelers. Voordien waren het retail-investeerders die de prijsactie van Bitcoin veroorzaakten.

Lange termijn nog steeds bullish

Hoewel Pal misschien een correctie op korte termijn vreest, blijft hij enorm optimistisch over Bitcoin en cryptocurrencies voor de lange termijn.

Pal zei in een video die werd gepubliceerd op Real Vision, een site voor financieel onderzoek, dat de macro-economische, politieke en sociale trends in de wereld allemaal beginnen te wijzen op een wereld waarin Bitcoin belangrijker wordt:

“Het ziet er allemaal naar uit dat we dit punt bereiken. Ik heb gezegd dat dit is waar macro, crypto, politiek, alles in dezelfde grote emmer terechtkomt. Het is allemaal geconcentreerd en onze enigste focus op dit moment. We weten dat Bitcoin hierin een rol speelt."

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

06/12/2020 - 17u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram