20 oktober 2021

Facebook begint met testen van zijn crypto wallet in de VS

Facebook heeft Coinbase gekozen als partner voor zijn proefversie van Novi, een nieuwe digitale portemonnee waarmee mensen direct, veilig en zonder kosten geld naar het buitenland kunnen sturen en ontvangen.

Sociale media gigant Facebook is begonnen met de uitrol van zijn crypto wallet Novi in de VS en Guatemala, volgens een aankondiging gepost door de blockchainverantwoordelijke David Marcus.

Het doel van het project is om de belangrijkste functies van de digitale portemonnee op veel verschillende manieren te testen.

Hoewel stablecoins normaal gesproken worden gebruikt door handelaren om hun winsten te parkeren, hoopt Marcus dat de proefversie een nieuwe toepassing kan laten zien:

“We hebben ook goede hoop dat dit nieuwe manieren om stablecoins te gebruiken naar buiten kan brengen (als een betalingsinstrument) tegenover hoe ze vandaag de dag worden gebruikt.”

Facebook zal zijn wallet testen met de Pax Dollar (USDP) van Paxos, terwijl een wolk van onzekerheid over de regelgeving blijft hangen boven zijn eigen stablecoinproject.

De bewaringsdienst (custody) van Coinbase zal verantwoordelijk zijn voor de bescherming van de fondsen van gebruikers.

Het project heette aanvankelijk ‘Libra’, maar gooide het na veel controverse de prullenmand in nadat het in 2019 op regelgevende struikelblokken botste, waarna het in april 2020 opnieuw werd geïntroduceerd als ‘Diem’.

Marcus kondigde aan dat de Novi crypto wallet, die aanvankelijk ‘Calibra’ werd genoemd, klaar was om eigenlijk in augustus op de markt te komen.

De blogpost van Coinbase over de samenwerking, werd beëindigd met de volgende opinie:

“Wij geloven dat in de toekomst elk bedrijf een cryptobedrijf zal zijn, inclusief fintechplatforms, banken, sociale media, gamingbedrijven en consumentenmerken. Ons doel is om hen te wapenen met de best mogelijke tools zodat hun eigen gebruikers een eersteklas ervaring hebben en deel kunnen nemen aan de crypto-economie.”


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram