x Oud archief

Facebook en Instagram gaat gebruikers toestaan NFT's te maken en verkopen

cryptostheen 3 min lezen

Het bedrijf achter Facebook en Instagram werkt naar verluidt aan een functie waarmee gebruikers non-fungible tokens kunnen aanmaken en hun NFT’s kunnen weergeven op hun sociale media profiel.

Volgens bepaalde bronnen heeft Meta ook gesproken over het lanceren van een marktplaats voor gebruikers om NFT’s te kopen en verkopen.

Er lijkt geen einde te komen aan bedrijven die willen profiteren van de nieuwe hype rond NFT’s. De laatste om mee te doen zou Meta kunnen zijn, het moederbedrijf van Facebook, omdat bronnen dicht bij het bedrijf onthulden dat het werkt aan de introductie van verschillende nieuwe functies voor NFT’s op haar platforms.

Volgens een rapport van de Financial Times zijn teams bij zowel Facebook als Instagram momenteel bezig met de ontwikkeling van een functie waarmee gebruikers hun NFT’s op hun profielen kunnen weergeven. Ontwikkelaars werken ook aan een prototype dat gebruikers in staat zou stellen om hun eigen NFT’s op Facebook te maken (minting), onthulden bepaalde bronnen.

Twee van de mensen verbonden aan Meta zeiden ook dat het bedrijf heeft gesproken over het lanceren van een eigen marktplaats.

De sprong in de NFT sector is in lijn met haar ambitieuze plannen om een metaverse te lanceren. Vorig jaar merkte Meta CEO Mark Zuckerberg op dat NFT’s het potentieel hadden om een onvervangbaar onderdeel te worden van zijn metaverse, waar ze zouden worden gebruikt om een markt voor digitale goederen te ondersteunen. Zelfs Instagram is niet immuun voor NFT’s, met Adam Mosseri die vorige maand zei dat het platform actief digitale kunst en verzamelobjecten aan het onderzoeken was.

De inspanningen van het bedrijf om snel op de trein te springen lijken niet het gevolg door een positieve houding tegenover cryptomunten of om blockchaintechnologie te adopteren, maar eerder uit financiële noodzaak om zijn toekomst te verzekeren. Zowel Facebook als Instagram hebben hun populariteit het afgelopen jaar drastisch zien dalen, waarbij Facebook zowel gebruikers verliest door een sterke toename in censuur als door een verlies van netwerkeffect.

En hoewel er misschien meer dan een paar miljoen mensen nodig zijn om Facebook te verlaten om een deuk te maken in zijn op advertenties gebaseerde bedrijfsmodel, bereidt Meta zich al voor op een toekomst waarin het grootste deel van zijn inkomsten niet meer uit advertenties zal komen.

Het bedrijf is van plan om de komende 10 jaar jaarlijks $10 miljard te investeren in de bouw van zijn metaverse project en het zal nieuwe inkomstenmodellen nodig hebben. Gelukkig boden NFT’s zich aan als een perfecte pasvorm.

Maar ondanks het feit dat het een markt van $40 miljard is, blijven NFT’s nog steeds grotendeels binnen de crypto-industrie. OpenSea, de grootste marktplaats, kreeg deze maand een waardering van $13 miljard. De waarde is gebaseerd op het ongelooflijke netwerkeffect dat het platform heeft, evenals zijn deel van 2,5% bij elke verkoop van een NFT.

Als Meta een gelijkaardig model zou implementeren, zouden ze een markt kunnen bereiken die veel groter is dan OpenSea of één van haar concurrenten en zowel inkomsten als winsten kunnen realiseren die elke andere speler zou overschaduwen.

Het werk dat het bedrijf doet aan Novi, de crypto wallet van Facebook, is ook in lijn met dit doel. Bronnen dicht bij Facebook vertelden aan de Financial Times dat Novi “van vitaal belang” zal zijn voor haar plannen met betrekking tot NFT’s, omdat veel van de functionaliteit van de digitale portemonnee zal worden ontworpen om NFT’s te doen werken.

NFT’s op Twitter

Meta rivaal Twitter onderzoekt ook de ondersteuning van NFT’s, terwijl Reddit zijn eigen collectie heeft gelanceerd.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.