x Oud archief

Fake Uniswap app in Google Play Store bezorgt gebruiker verlies van $20.000

cryptostheen 1 min lezen

Een frauduleuze mobiele applicatie die beweert de Uniswap Exchange te zijn, heeft naar verluidt geld gestolen van een investeerder, wat een belangrijke herinnering is aan de oplichting die nog steeds de opkomende cryptocurrency-industrie doordringt.

Alex Saunders, oprichter en CEO van het in Australië gevestigde Nuggets News, meldde onlangs dat één van zijn leden $20.000 verloor aan een nep-Uniswap mobiele applicatie die in de Google Play Store werd vermeld. De app, genaamd “Uniswap DEX”, werd op 10 november gepubliceerd door een persoon of entiteit genaamd Uniswap Inc.

De gebruiker heeft naar verluidt zijn ‘private key seed phrase’ ingevoerd, denkend dat ze toegang hadden tot de Uniswap gedecentraliseerde exchange toen de diefstal plaatsvond.

Op dit moment heeft de app naar verluidt al 123 (waarschijnlijk nep) positieve recensies in de Google Play Store en was nog steeds beschikbaar om te downloaden. Tot nu toe hebben meer dan 100 mensen de app gedownload.

Uniswap heeft zich snel omhoog geduwd als de meest populaire gedecentraliseerde beurs voor handelaren die toegang willen krijgen tot low-cap altcoins en andere activa die niet direct beschikbaar zijn op grote platforms zoals Coinbase of Kraken. Het platform stelt gebruikers in staat om geld te storten vanuit hun Ethereum wallet, maar biedt momenteel geen mobiele app aan.

Er zit momenteel meer dan $1,3 miljard aan totale waarde opgesloten in Uniswap, waarmee het de grootste gedecentraliseerde financiële exchange is.

Ponzi-schema’s, oplichting en andere fraudeurs hebben de cryptocurrency-markt jarenlang geteisterd. Uit onderzoek van Chainanalysis blijkt dat fraude investeerders in 2019 minstens $4,3 miljard heeft gekost, vergeleken met $3 miljard in de voorgaande twee jaar samen.

Crypto scams zijn zo sterk toegenomen dat de procureur-generaal van Californië er bij het publiek op heeft aangedrongen op hun hoede te zijn voor duistere transacties in deze sector. In een verklaring die op 7 augustus werd gepubliceerd, zei Xavier Becerra:

“Onlangs hebben gewetenloze scammers zich op sociale media en YouTube-kanalen voor bekende politici, beroemdheden en zakenlieden voorgedaan in ‘weggeefacties’ die onterecht beloofden om bijvoorbeeld alle digitale activa die naar een specifieke portefeuille met digitale activa werden gestuurd, te verdubbelen.”


21/11/2020 – 03u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.