Hoe kan ik cryptocurrencies bewaren, verzenden & ontvangen?

Miljoenen mensen gebruiken een digitale wallet, maar er is een aanzienlijk misverstand over hoe deze werken. In tegenstelling tot de traditionele portemonnee, slaan deze digitale wallets geen valuta op. In feite worden cryptocurrencies niet op één locatie opgeslagen of bestaan ze niet ergens in een fysieke vorm. Het enige dat bestaat zijn records van transacties die zijn opgeslagen op de blockchain.

Digitale portemonnee

Crypto wallets zijn softwareprogramma’s die uw public en private key opslaan. Samen met de interface van uw wallet wordt het mogelijk interactie te maken met verschillende blockchains, hierdoor kunnen gebruikers hun saldo controleren, geld verzenden en andere bewerkingen uitvoeren.

Transacties

Wanneer een persoon u Bitcoins of een ander type digitale valuta stuurt, tekent hij in feite het eigendom van de munten af op het adres van uw portemonnee. Om die munten te kunnen uitgeven en het geld te ontgrendelen, moet de private key die in uw portemonnee is opgeslagen, overeenkomen met de public key waaraan de valuta is toegewezen. Als de public en private keys overeenkomen, neemt het saldo in uw digitale portemonnee toe en zullen de afzenders dienovereenkomstig afnemen. Er is geen daadwerkelijke uitwisseling van echte munten. De transactie wordt alleen aangegeven door een transactierecord op de blockchain en een verandering in saldo in uw cryptocurrency portemonnee.

Blockchain = grootboek van “transacties”

Opgelet!

De private key geeft je m.a.w. toegang tot uw wallet en stelt u ertoe in staat cryptocurrencies te bewaren en versturen. Deze moet u dus nooit kenbaar maken aan anderen! Deze is te vergelijken met de pincode van uw bankkaart of pinpas. Zodra deze bekend is kunnen mensen toegang krijgen tot de wallet en uw cryptovaluta overmaken naar een andere wallet.

Bij grotere investeringen is een hardware wallet sterk aangeraden!

"Not Your Keys, Not Your Coins!"

Hardware wallet

Deze wallets verschillen van software wallets doordat ze de private keys van een gebruiker opslaan op een hardware-apparaat zoals een USB. Hoewel ze transacties online uitvoeren, worden ze offline opgeslagen, wat voor meer veiligheid zorgt.

Hardware wallets kunnen compatibel zijn met verschillende webinterfaces en kunnen verschillende valuta’s ondersteunen; het hangt er maar net vanaf welke u besluit te gebruiken. Bovendien is een transactie eenvoudig te maken. Gebruikers kunnen hun apparaat eenvoudig aansluiten op een computer of mobiel toestel met internet, een pincode invoeren, valuta verzenden en bevestigen.

Hardware wallets maken het mogelijk om gemakkelijk transacties uit te voeren en tegelijkertijd uw geld offline te houden en weg te houden van gevaar.

Mobile wallet

Mobiele wallets kunnen worden geïnstalleerd op uw smartphone en zijn handig omdat ze overal ter wereld kunnen worden gebruikt, inclusief in bepaalde winkels.

Online wallet

Opgeslagen op de cloud en toegankelijk vanaf elk toestel op elke locatie. Hoewel ze gemakkelijker toegankelijk zijn, slaan deze wallets uw private keys online op en worden ze beheerd door een derde partij, waardoor ze kwetsbaarder zijn voor hackaanvallen en diefstal.

Ranglijst wallets

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram