x Oud archief

Fear & Greed Index bereikt laagste punt sinds maart 2020, zelfs nu Bitcoin (BTC) opnieuw $30.000 bereikt

cryptostheen 2 min lezen

Bitcoin (BTC) keerde op 17 mei terug naar $30.500 in de hoop dat een hertest van de hoogtepunten van 2017 kon worden vermeden.

Gegevens van Coingecko en Tradingview toonden dat BTC na het sluiten van de dag begon te klimmen om voorzichtig op te bouwen naar $30.000.

Nog steeds, in een meerdaagse range, moest het met zijn dollarpaar nog beslissen over een betekenisvol opwaarts of neerwaarts traject, terwijl de volatiliteit afnam in de nieuwe week.

Te midden van de zorgen dat een grote terugval het de prijs zou kunnen brengen tot onder de 10-maandelijkse dieptepunten van vorige week, bood de populaire analist Credible Crypto een meer optimistisch alternatief. Gebaseerd op historische normen, betoogde hij op Twitter, dat BTC weinig impulsen had om $20.000 of lager te hertesten.

“Het argument voor $13k-$14k op basis van de veronderstelling dat vroegere grote bearmarkten hebben geleid tot 80% dalingen vanaf de top maakt een belangrijke veronderstelling – dat $65k de cyclus top was,” schreef hij.

“Het is dezelfde veronderstelling die mensen maakten bij $30k in juni ’21 voordat we 3 maanden later naar een nieuwe ATH van $65k sprongen.”

MicroStrategy, het bedrijf met de grootste zakelijke schatkistreserves in Bitcoin, lijkt echter reeds een noodplan te hebben bij een dergelijke gebeurtenis – met de bereidheid om voorraad op te kopen om de val te stoppen.

Op de vraag of BTC / USD de retracement zou kunnen herhalen vanaf de 2019 ATH’s nabij $14.000 tot de $3.600 vloer tijdens de maart 2020 COVID-19 crash, was Credible Crypto net zo sceptisch.

“Dat verwachten we niet. Is het mogelijk? Ja, maar zoals ik al eerder heb gezegd is een hertest van eerdere cycle highs nog nooit voorgekomen – dus ik vind het hoogst onwaarschijnlijk,” reageerde hij.

Data over het marktsentiment weerspiegelde ondertussen de meerderheidsconsensus over de prijzen van cryptomunten – dat er nu van alles kan gebeuren, met een sterke neerwaartse tendens.

De Crypto Fear & Greed Index, een cross-market sentimentsmeter, bereikte 8/100 op 17 mei, de laagste waarde sinds 28 maart 2020 – twee weken na de aankondiging van de wereldwijde Coronavirus lockdowns.

Crypto Fear & Greed Index // Bron: Alternative.me

Toen, net als nu, was BTC / USD al aan het herstellen van zijn dieptepunten. Op $30.500 stond het paar 28% hoger dan de week ervoor.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.