Bitcoin

Ferrari gaat cryptobetalingen accepteren in de VS, plannen voor uitbreiding in Europa

Ferrari heeft aangekondigd cryptocurrency betalingen toe te staan voor de aankoop van luxe auto's in de Verenigde Staten, met plannen om deze betalingsoptie in de komende maanden uit te breiden naar Europese markten, volgens een recent bericht van Reuters.
cryptostheen 1 min lezen
Ferrari gaat cryptobetalingen accepteren in de VS, plannen voor uitbreiding in Europa
Ferrari gaat cryptobetalingen accepteren in de VS, plannen voor uitbreiding in Europa

De stap om crypto te integreren als betaalmethode komt als reactie op de groeiende vraag van zowel de markt als Ferrari's dealernetwerk. Het is bekend dat veel klanten van de autofabrikant aanzienlijke investeringen hebben in verschillende cryptocurrencies.

Ferrari's Chief Marketing and Commercial Officer, Enrico Galliera, gaf commentaar op de beslissing en benadrukte het potentieel om het merk te verbinden met een breder scala aan individuen. Galliera verklaarde in een interview met Reuters:

"Dit zal ons helpen om in contact te komen met mensen die niet per se onze klanten zijn, maar zich misschien wel een Ferrari kunnen veroorloven."

Om deze overgang te vergemakkelijken is Ferrari een samenwerking aangegaan met BitPay, een gerenommeerde betalingsdienst voor cryptomunten. Klanten krijgen de mogelijkheid om voor hun gewenste Ferrari te betalen met cryptocurrencies zoals bitcoin, ether en de stablecoin USDC. Deze cryptobetalingen worden snel omgezet in fiatvaluta's om dealers te beschermen tegen de hoge prijsvolatiliteit van cryptocurrencies.

Het is belangrijk om op te merken dat de uitbreiding van cryptobetalingen geen betrekking zal hebben op landen met strenge regels voor cryptocurrencies, zoals China.

Ondanks het feit dat de orderportefeuille van het bedrijf volledig is volgeboekt tot 2025, ziet Ferrari deze stap in cryptobetalingen als een manier om potentiële nieuwe klanten aan te trekken voor haar merk.

De stap volgt op een soortgelijke stap van fabrikant van elektrische voertuigen Tesla in 2021, waar ze kortstondig bitcoin accepteerden als betaalmiddel voor hun voertuigen. De CEO van Tesla, Elon Musk, schortte cryptobetalingen later echter op om milieuredenen, waarbij hij zijn bezorgdheid uitsprak over het energieverbruik dat gepaard gaat met cryptomining.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.