Drie vooraanstaande spelers op het gebied van gedecentraliseerde financiën (DeFi) en artificiële intelligentie (AI) - Fetch.ai, SingularityNET en Ocean Protocol - hebben zich verenigd in de 'Superintelligence Alliance'. Deze visionaire samenwerking markeert de geboorte van een ethisch en transparant gedecentraliseerd AI ecosysteem, klaar om een revolutie teweeg te brengen in AI-onderzoek en -ontwikkeling.
1/🤝Ocean Protocol, @Fetch_ai & @SingularityNET unite to create the Artificial Superintelligence Alliance, through a token merger into a single $ASI token with a combined value of USD$7.5 Billion, with a current ranking at ~#20 on #CoinMarketCap.
— Ocean Protocol (@oceanprotocol) March 27, 2024
Read on, anon! There’s more! pic.twitter.com/hIkZCjIi02
De alliantie, die woensdag in een persbericht werd aangekondigd, vormt een gedurfde uitdaging voor de hegemonie van Big Tech bedrijven in het AI-landschap. Het primaire doel is om een gedecentraliseerd alternatief op te zetten, met als doel om de vooruitgang in de richting van Artificial General Intelligence (AGI) en uiteindelijk Artificial Superintelligence (ASI) te versnellen.
Humayun Sheikh, CEO en oprichter van Fetch.ai, verwoordde de onderscheidende missie van de alliantie als volgt:
"In een wereld van exploderende AI-innovatie domineren de reuzen van Big Tech de krantenkoppen en gesprekken. Wij smeden een ander pad."
Dit gevoel onderstreept de collectieve vastberadenheid om een nieuw paradigma voor AI-ontwikkeling te creëren.
De samenwerking maakt gebruik van de unieke sterke punten en expertise van elke entiteit om een veerkrachtig ecosysteem te creëren voor de creatie en implementatie van AI-toepassingen op schaal. Bovendien is het de bedoeling om veilige privégegevensuitwisseling voor AI-modellen te garanderen en tegelijkertijd de toegang tot geavanceerde AI-tools te democratiseren.
Dr. Ben Goertzel, oprichter en CEO van SingularityNET, benadrukte de noodzaak van het democratiseren van AGI- en ASI-ontwikkeling op een open en gedecentraliseerde manier. Hij benadrukte dat deze gedeelde visie vanaf het begin centraal heeft gestaan in het ethos van de drie organisaties.
Goertzel merkte op:
"Het is volkomen logisch dat onze drie projecten samenkomen om een tokenomic netwerk te vormen dat meer kracht heeft om het op te nemen tegen Big Tech en het zwaartepunt van de AI-wereld te verschuiven naar het gedecentraliseerde ecosysteem."
Eén van de ambitieuze doelstellingen van het consortium is de lancering van een gedecentraliseerd neuraal-symbolisch AGI-systeem met ongeëvenaarde capaciteiten in logisch redeneren, wetenschappelijke analyse en artistieke creativiteit. Een dergelijk systeem belooft een nieuw tijdperk in te luiden van nuttige gedecentraliseerde AGI en ASI, dat de beperkingen van bestaande Large Language Models (LLM's) overstijgt.
Als onderdeel van de unie zullen de FET, AGIX en OCEAN tokens een fusie ondergaan, met als hoogtepunt de creatie van een nieuw token - Artificial Superintelligence token (ASI). Leden van de gemeenschap van elk project krijgen de kans om van 2 april tot 16 april 2024 te stemmen over het fusievoorstel. Na goedkeuring zullen de tokens overgaan in het verenigde ASI token, met een totale voorraad van 2,63 miljard en een initiële prijs van $2,82.
Bruce Pon, CEO en medeoprichter van Ocean Protocol, benadrukte de centrale rol van ASI als het native token van het netwerk. ASI zal netwerkbeveiliging, gegevenstoegang en berekeningen mogelijk maken zonder afhankelijk te zijn van de traditionele financiële infrastructuur.
Pon lichtte toe:
"Het verenigde ASI token is de lijm om alle actoren met gemeenschappelijke stimulansen te orkestreren. ASI tokens worden gebruikt om het publieke netwerk te beveiligen, als tokens voor gegevenstoegang en om rekenkracht te ontsluiten zonder traditionele bank- en betalingsrails. Het is de eigen valuta voor de machine-economie."
Het bestuur van het samengevoegde tokenomic netwerk zal worden overzien door het Superintelligence Collective, waarbij Dr. Ben Goertzel de rol van CEO op zich neemt en Humayun Sheikh als voorzitter fungeert. Hoewel Fetch.ai, Ocean Protocol Foundation en SingularityNET Foundation afzonderlijke operationele structuren zullen behouden, zullen ze binnen het ASI tokenomic ecosysteem samenwerken onder toezicht van het Superintelligence Collective.