x Oud archief

Fidelity gaat naar verluidt pensioenplannen in de VS toestaan om in Bitcoin te beleggen

cryptostheen 2 min lezen

Fidelity Investments zal beleggers toestaan om later dit jaar een deel van hun 401(k)s toe te wijzen aan Bitcoin, meldde The Wall Street Journal.

Het bedrijf dat pensioenplannen voor werknemers beheert voor bijna 23.000 bedrijven, zal de eerste grote aanbieder zijn die beleggen in Bitcoin (BTC) op pensioenrekeningen zal toestaan. Het bedrijf heeft $2,7 biljoen aan activa onder beheer in zijn divisie voor pensioenen alleen.

De investeringsgigant brengt de mogelijkheid naar zijn klanten via zijn nieuwe digitale activa rekening (DAA) die eerder werd gelanceerd, volgens een persbericht.

“Er is behoefte aan een diverse reeks producten en beleggingsoplossingen voor onze investeerders,” vertelde Dave Gray, een bestuurslid van Fidelity. “We verwachten volledig dat cryptomunten een nieuwe manier gaan vormen om toekomstige generaties te laten beleggen voor de korte en lange termijn.”

Het plan is om beleggers tot 20% van hun pensioenrekeningen te laten toewijzen aan BTC, maar wellicht kan die drempel uiteindelijk naar eigen goeddunken verlaagd worden. Gray vertelde dat het aanbod beperkt zou zijn tot Bitcoin en niet vanaf het begin andere cryptomunten zou overwegen.

“De DAA is een aangepaste rekening die BTC en kortlopende beleggingen houdt om de liquiditeit te bieden die nodig is om dagelijkse transacties namens de belegger te vergemakkelijken,” volgens de aankondiging. “Bitcoin in de DAA zal worden bewaard op het bewaringsplatform van Fidelity Digital Assets om institutionele beveiliging te garanderen.”

De stap van het in Boston gevestigde bedrijf komt op de hielen van enkele waarschuwingen van het Amerikaanse ministerie van arbeid (DOL) met betrekking tot het toevoegen van blootstelling aan BTC in pensioenplannen.

In een blogbericht van maart zei de assistent-secretaris van de DOL, Ali Khawar, dat de afdeling “ernstige zorgen had over de beslissingen om deelnemers bloot te stellen aan directe beleggingen in cryptocurrencies,” verwijzend naar “ernstige risico’s” die een dergelijke blootstelling met zich mee kan brengen, waaronder waarderingsproblemen, obstakels voor het nemen van weloverwogen beslissingen, prijsvolatiliteit en een nog onduidelijke regelgeving in de Verenigde Staten. De afdeling voerde aan dat het recente order van de Amerikaanse president Biden over Bitcoin, crypto en central bank digital currencies (CBDC) die risico’s benadrukt.

Ondanks de waarschuwing, vertelde Gray dat Fidelity “groeiende en organische belangstelling van klanten” heeft gezien – vooral van jongere werknemers.

Naast de mogelijkheid om tot 20% van hun pensioenplan over te dragen naar een DAA in het handels- en bewaringsplatform van Fidelity, zullen werknemers van bedrijven die zich aanmelden voor het nieuwe aanbod ook in staat zijn om tot hetzelfde bedrag bij elke loonstrook te beleggen in BTC.

Fidelity lanceerde in december een Bitcoin spot exchange-traded fund (ETF) in Canada na gefrustreerde pogingen om een dergelijk product in de VS op de markt te brengen, omdat de Securities and Exchange Commission (SEC) aanvragen blijft blokkeren die rechtstreeks in het digitale activum beleggen.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.