Dutch Crypto News
9 december 2020

Fidelity maakt Bitcoin als onderpand mogelijk voor leningen op BlockFi

Depositohouders die Fidelity Digital Assets custody gebruiken, hebben nu volledig toegang tot liquiditeit via BlockFi zonder dat ze hun Bitcoin moeten verplaatsen.

Met Fidelity Digital Assets, de crypto-afdeling van de vermogensbeheerder, kunnen institutionele klanten hun Bitcoin (BTC) gebruiken als onderpand voor leningen.

Zoals woensdag door Bloomberg werd gemeld, werkte het bedrijf samen met cryptoleverancier BlockFi om de leningen uit te betalen. Institutionele klanten van de bewaaroplossing van Fidelity kunnen geldleningen opnemen uit hun opgeslagen Bitcoin zonder deze te hoeven verplaatsen, op voorwaarde dat ze een account bij BlockFi hebben.

De beoogde klanten van deze functie zijn voornamelijk hedgefondsen, miners en over-the-counter trading desks. Leningen met collaterals worden doorgaans gebruikt om toegang te krijgen tot liquiditeit zonder een longpositie te verliezen op het activum dat als onderpand wordt gebruikt. Het geld kan worden gebruikt om posities met leverage (hefboomwerking) in te voeren en ‘hedge’-strategieën op te bouwen of om zakelijke uitgaven te betalen.

Een woordvoerder van Fidelity zei dat het aanbod komt als onderdeel van een "vraag naar meer kapitaalefficiëntie" bij zijn klanten. "Ons full-service-aanbod dat bewaring en handel omvat, zal instellingen blijven helpen om kapitaalefficiëntie mogelijk te maken, terwijl de veiligheid en stilte van activa voorrang krijgen”.

De loan-to-value ratio wordt ingesteld op 60%, wat betekent dat elke $1.000 aan onderpand maximaal $600 aan geleend geld kan geven. Desalniettemin kan die parameter veranderen naargelang de specifieke behoeften van de klant. Fidelity verduidelijkte dat het geen enkele rol speelt bij het bepalen van de leningsvoorwaarden, waardoor het zijn bijdrage in de driepartijenovereenkomst aan de bewaring van de Bitcoin beperkt.

Fidelity Digital Assets levert sinds oktober 2019 Bitcoin custodial services (bewaardiensten). Meer recentelijk is het ook begonnen met het aanbieden van zijn diensten aan de Aziatische markt.

BlockFi is een grote geldschieter voor cryptocurrencies en biedt rente op deposito's die naar het platform worden verzonden. Hoewel het een op de detailhandel gericht bedrijf is als het gaat om het innen van deposito's, wordt dat geld voornamelijk uitgeleend aan andere instellingen. Het bedrijf heeft onlangs een Visa-betaalpas met Bitcoin-beloningen gelanceerd.


09/12/2020 - 23u00
Stijn van DCN

< terug naar nieuwsoverzicht

Praat mee

Volg ons op Telegram!

Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief


Steun ons

Ethereum Main Network
0x30bD9a517E199CfC918c7aDeE95C7aF26413ff7d
Bitcoin (BTC)
1CgGCh3mq8wKsbUCuRWLzTTm4edGP8jmEk
Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram