15 januari 2022

Fidelity verwacht dat meer soevereine naties Bitcoin (BTC) zullen verwerven in 2022

De digitale vermogensbeheerder denkt dat dit jaar voor veel landen de voordelen van het bezitten van Bitcoin ruimschoots zullen opwegen tegen de risico's.

In een recent rapport zei Fidelity dat de kans groot is dat meer onafhankelijke staten en landen dit jaar Bitcoin (BTC) zullen aankopen.

Volgens de 2021 roundup van de vermogensbeheerder, werd het afgelopen jaar gekenmerkt door tegengestelde ontwikkelingen als het gaat om de adoptie van cryptomunten. En hoewel het nog te vroeg is om te zeggen welke weg succesvoller was, zal volgens het bedrijf de stap van El Salvador ertoe leiden dat meer landen zullen volgen en BTC zullen accepteren als wettelijk betaalmiddel.

Het afgelopen jaar werd gekenmerkt door enorme veranderingen die de crypto-industrie over de hele wereld heeft teweeg gebracht. De opkomst van NFT's, crypto gaming en institutionele adoptie heeft crypto in de mainstream gebracht, waardoor de totale marktwaarde naar all-time highs is geduwd.

Afgezien van de prijsactie, werd de grootste impact ervaren door de erkenning van bepaalde overheden en de regulering van crypto als een nieuwe activaklasse. In de 2021 Digital Asset roundup zei Fidelity Investments dat de ontwikkelingen op het gebied van regelgeving dit jaar niet meer tegengesteld hadden kunnen zijn.

Sterke daling Bitcoin (BTC) hashing snelheid als gevolg van het verbod in China // Bron: Coinmetrics

China heeft het hele jaar door meerdere keren een verbod uitgevaardigd: in mei trad het land hard op tegen mining en in september verbood het effectief alle transacties met cryptomunten. Later in november sloot het alle miningactiviteiten in het land, waardoor een bloeiend ecosysteem voor cryptomining volledig werd weggevaagd.

Aan de andere kant koos El Salvador voor een totaal andere aanpak. In september werd het Zuid-Amerikaanse land de eerste soevereine natie dat een cryptomunt tot wettig betaalmiddel maakte. Als onderdeel van de inspanningen om Bitcoin te promoten, kocht de regering ook BTC om vast te houden. Het zal ook obligaties van $1 miljard uitgeven, waarvan de helft zal worden gebruikt om zijn reserves verder uit te breiden.

Fidelity gelooft dat de poging van China om alles wat met cryptocurrencies te maken heeft te verbieden, zal leiden tot een aanzienlijk verlies van rijkdom en kansen. Het betwijfelt echter of het land in staat zal zijn om een totaal verbod te realiseren, gezien de gedecentraliseerde en anonieme aard van digitale activa.

Dit alles heeft Fidelity ertoe gebracht om te concluderen dat er enorm grote belangen op het spel staan als het gaat om de adoptie van Bitcoin:

"Als de adoptie van Bitcoin toeneemt, zullen de landen die vandaag wat aankopen, er concurrerend beter voor staan dan zijn soortgenoten. Dus zelfs als andere landen niet geloven in de investeringsthese of de adoptie van de cryptomunt, zullen ze gedwongen worden om wat aan te schaffen als een vorm van verzekering."

De vermogensbeheerder is van mening dat het verwerven van BTC vandaag een kleine kost is die als bescherming moet worden betaald in vergelijking met een potentieel veel hogere kost in de toekomst. Simpel gezegd, de voordelen van het opnemen van BTC in de reserves van een land wegen op tegen de risico's die veel overheden associëren met cryptocurrencies.

"Het zou ons daarom niet verbazen als we in 2022 andere soevereine natiestaten Bitcoin zien verwerven en misschien zelfs een centrale bank een aankoop zien doen," concludeerde Fidelity in haar rapport.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram