4 april 2021

Filecoin (FIL) ziet groeiende populariteit in China met sterke maand achter de rug

Filecoin steeg vorige maand met een verbazingwekkende 530% terwijl FIL miningactiviteiten in China sterk toenamen.

Filecoin (FIL), het token dat is gekoppeld aan het gedecentraliseerde protocol voor het delen van bestanden met dezelfde naam van Protocol Labs, heeft een sterke maand maart achter de rug. De prijs maakte een hoogtepunt na een snelle stijging van wel 530% in de vorige maand.

Filecoin had dan ook afgelopen donderdag Chainlink (LINK) en Litecoin (LTC) tijdelijk overgeslagen als de nr. 9 munt op basis van marktkapitalisatie.

Maar wat drijft de sterke stijging?

Ja, de grotere cryptomarkt bevindt zich midden in een aanhoudende bull run. En ja, er is de laatste tijd veel nieuws over Filecoin dat de "gedecentraliseerde Dropbox" onder de aandacht van crypto-speculanten heeft gebracht, door onder andere de notering op Coinbase van FIL in december, en Grayscale Investments die een Filecoin Investment Trust heeft toegevoegd aan zijn selectie van crypto-investeringsvehikels. Anderzijds maken ook meer mensen en bedrijven gebruik van IPFS, een ander gedecentraliseerd platform voor gegevensopslag van Protocol Labs dat complementair is aan Filecoin.

Maar voor een andere mogelijke oorzaak van de stijging van Filecoin, kunnen we naar China kijken.

Filecoin is booming in China, vooral op cryptocurrency exchange Huobi, waar de handelsactiviteit van Filecoin met de Chinese yuan de afgelopen week hoger was dan de yuan die wordt verhandeld in Ethereum (ETH) of Bitcoin (BTC).

Voor meer inzichten doken we verder op Twitter. Twee mensen die goed bekend waren met de Filecoin-scene in China, zeiden dat Chinese functionarissen de Filecoin miningactiviteiten vrijwel officieel hebben aangemoedigd omdat het doel van gedecentraliseerde cloud-opslag past in de Chinese agenda om zijn eigen internetinfrastructuur uit te bouwen als een verdedigingsmechanisme in de aanhoudende technische Koude Oorlog.

Grote Chinese bedrijven zijn begonnen met Filecoin mining, waaronder Xinyuan, dat bijna $100 miljoen investeerde in Filecoin miners, en Ninth City, dat openbaar wordt verhandeld op de Nasdaq (NCTY) en sinds februari $12 miljoen heeft uitgegeven aan partnerschappen omtrent Filecoin mining.

En Chinese retailbeleggers slokken FIL ook op en pompen het op sociale media -apps zoals WeChat. Het is daar volledig mainstream geworden.

Er worden zelfs Filecoin-advertenties weergegeven in de metro in China.

In tegenstelling tot Bitcoin mining, moeten Filecoin miners FIL kopen om er meer van te minen, wat betekent dat nieuwe miners altijd FIL kopen om hun startkapitaal te verkrijgen. Bronnen gaven aan dat Huobi miners niet langer FIL laat lenen, wat betekent dat miners FIL op de open markt moeten kopen, wat de prijs verder opdrijft. Er is dus een zichzelf vervullende cyclus waarin vroege Filecoin miners FIL gretig verkopen aan de laatkomers.

En vroege Filecoin miners verdienen enorm veel geld door testnet FIL (tokens op een alternatieve blockchain om te testen) om te zetten naar mainnet FIL (cryptocurrency op eigen blockchainnetwerk).

Maar is dit ook allemaal duurzaam? Volgens Filfox, een Filecoin blockchain-analist, worden elke dag gemiddeld 370.000 FIL tokens gedolven (ongeveer $82 miljoen tegen de huidige prijs), en het is niet verwonderlijk dat de gasprijzen (netwerkkosten op de Filecoin blockchain, genaamd nanoFIL) stijgen.

Dat zou kunnen betekenen dat er een marktcorrectie op FIL komt. En de RSI, of relative strenght index, laat zien dat FIL enorm overbought (= verkoopsignaal) is.

Filecoin Foundation doneert $10 miljoen in FIL aan Internet Archive

De Filecoin Foundation, een onafhankelijke organisatie die in een baan rond de cryptocurrency Filecoin draait, schenkt 50.000 FIL tokens (ter waarde van bijna $10 miljoen) aan Internet Archive.

"Ik ben zo opgewonden dat de Filecoin Foundation het ongelooflijke werk kan steunen dat Internet Archive doet om het gedecentraliseerde web vooruit te helpen."

Volgens beschikbaar persmateriaal is het de grootste externe donatie in de geschiedenis van de non-profitorganisatie.

Internet Archive is verantwoordelijk voor de Wayback Machine, een gratis bibliotheek met gecachte websites, en bewaart tv-programma's, boeken, audio-opnames en andere vormen van digitale verzamelingen op zijn website.

De website gebruikt het opslagnetwerk achter Filecoin (de munt, niet de foundation) voor zijn 'Filecoin Archives'-initiatief, dat deze stukjes internetgeschiedenis dus bewaart via de gedecentraliseerde nodes (knooppunten) op het blockchainnetwerk van Filecoin.

Voorlopig spelen de vroege miners, nieuwe investeerders, Chinese technologiebedrijven die graag willen diversifiëren en de schreeuw naar het gedecentraliseerde web allemaal een rol bij het aanwakkeren van de Filecoin-hype.

FIL / USDT (dagelijkse grafiek) - Binance // Bron: Tradingview

Na het bereiken van zijn nieuwe recordhoogtes van meer dan $230 op 1 april, zakte FIL terug onder de $190 op de spotbeurs van Binance. Op het moment van schrijven wordt het token verhandeld voor $188, en is het dus nog meer dan 360% gestegen in de afgelopen 30 dagen.

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


04/04/2021 - 03u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram