x Oud archief

Galaxy Digital van Mike Novogratz gaat nieuw Bitcoin fonds in Canada lanceren

cryptostheen 1 min lezen

Galaxy Digital, een door Mike Novogratz opgerichte handelsbank voor cryptocurrencies, breidt zijn crypto-aanbod in Canada uit.

Volgens een aankondiging werkt Galaxy Digital samen met de grote Canadese investeringsmaatschappij CI Global Asset Management om een ​​openbaar Bitcoin (BTC) -fonds in het land te lanceren.

Het CI Galaxy Bitcoin Fund is een “closed-end investeringsfonds” dat tot doel heeft deelnemende houders blootstelling aan Bitcoin te bieden. Het fonds zal rechtstreeks in Bitcoin beleggen door gebruik te maken van de posities van het fonds in het token op basis van de prijzen van de Bloomberg Galaxy Bitcoin Index, aldus de aankondiging.

Als onderdeel van het nieuwe initiatief heeft CI GAM een ontvangstbewijs ingediend en verkregen voor de eerste openbare aanbieding van CI Galaxy Bitcoin Fund. Het fonds zal aandelen van klasse A en klasse F aanbieden tegen een prijs van $10 elk. Terwijl CI GAM verantwoordelijk zal zijn voor het beheer van het nieuwe Bitcoin fonds, zal Galaxy Digital optreden als zijn subadviseur, wat betekent dat het alle BTC-handel namens het fonds zal uitvoeren.

Volgens de aankondiging zal het nieuwe fonds worden aangeboden op basis van de “beste prestaties” in elk van de provincies en gebieden van Canada.

Naast het CI Galaxy Bitcoin Fund heeft Galaxy Digital een aantal Bitcoin fondsen gelanceerd, zoals het Galaxy Bitcoin Fund en het Galaxy Institutional Bitcoin Fund. Het bedrijf beheert ook verschillende fondsen op basis van andere cryptocurrencies zoals EOS.

Het nieuwe Bitcoin fonds werd geïntroduceerd kort nadat Galaxy Digital een grote stijging van zijn handelsvolumes in het derde kwartaal van 2020 meldde. Zo zag het bedrijf in Q3 2020 een groei van 75% (tov. Q3 2019) in handelsvolumes, tot $1,4 miljard.


17/11/2020 – 23u15
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.