Dutch Crypto News
27 januari 2021

Galaxy Digital van Mike Novogratz gaat nieuw fonds rond Ethereum lanceren

Het cryptocurrency investeringsbedrijf Galaxy Digital plant nieuwe fondsen voor Ethereum's eigen munt, Ether (ETH).

Volgens documenten die zijn gedeeld met klanten en beoordeeld door The Block, lanceert het bedrijf een nieuw product genaamd het Galaxy Ethereum Fund, samen met twee andere op ETH gerichte fondsen die gericht zijn op institutionele beleggers. Het onshore institutionele fonds vereist een minimale investering van $250.000, hoewel het minimum wordt verlaagd tot $100.000 voor het offshore fonds.

Deze nieuwe fondsen bieden blootstelling aan ETH voor beleggers die niet geïnteresseerd zijn om het zelf aan te houden of te verhandelen.

Het fonds verwijst naar DeFi-protocollen - een verzameling peer-to-peer, niet-bewaarplichtige financiële producten - als potentieel groeigebied voor het netwerk. Veel van deze projecten hangen af ​​van op Ethereum gebaseerde tokens. Wat goed is voor Ethereum (het netwerk), suggereren ze, is goed voor Ether (de cryptocurrency).

"Zes applicaties in het segment van decentrale financiën (" DeFi ") zijn nu meer dan $1 miljard waard en genereren tot wel $100 miljoen aan inkomsten op jaarbasis", luidt een inleidende samenvatting.

"Galaxy Digital gelooft dat Ethereum een ​​opkomend voedingsbodem is voor programmering en interactie met digitale waarde die in de toekomst alomtegenwoordig zal worden."

Uit de documenten blijkt ook dat het bedrijf nu $815 miljoen onder beheer heeft. Voor wat meer context, het crypto-investeringsbedrijf Grayscale heeft nu meer dan $22 miljard in beheer - het heeft het afgelopen jaar een enorme hoeveelheid Bitcoin opgenomen voor zijn GBTC-fonds en heeft andere fondsen gericht op Ethereum, Litecoin en enkele andere crypto-activa.

Miljardair en crypto-maximalist Mike Novogratz richtte Galaxy Digital op in 2018. Het heeft al Bitcoin-fondsen gelanceerd in de VS en daarbuiten; Galaxy Digital biedt ook handels- en bewaringsdiensten aan via haar partnerschap met Bakkt.


27/01/2021 - 02u00
Stijn van DCN

< terug naar nieuwsoverzicht

Praat mee

Volg ons op Telegram!

Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief


Steun ons

Ethereum Main Network
0x30bD9a517E199CfC918c7aDeE95C7aF26413ff7d
Bitcoin (BTC)
1CgGCh3mq8wKsbUCuRWLzTTm4edGP8jmEk
Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram