x Oud archief

GameStop gaat NFT platform op Ethereum bouwen

cryptostheen 1 min lezen

De Amerikaanse retailer van videogames, GameStop (GME), heeft een website gemaakt en een smart contract gedeeld voor een nieuw platform dat op Ethereum zal draaien. Met de komst van een nieuw NFT platform moedigt het bedrijf game-ontwikkelaars en andere experts uit de industrie aan om bij te dragen.

De broncode is getiteld “Game On Anon” en bevat een link naar de website, waar ontwikkelaars, ontwerpers en andere marktleiders zijn uitgenodigd om bij te dragen aan ontwikkeling.

Bovendien is er ook een mogelijkheid om een ​​GameStop token op Ethereum te lanceren. De tracker ‘GME’ is ingesteld op het contract. Het bevat echter geen verdere informatie en het aanbod is momenteel nul. Sommige Ethereum-gebruikers hebben geprobeerd om te communiceren met het slimme contract sinds de lancering. De blockchain-verkenner geeft echter aan dat geen van de transacties is doorgegaan.

De plannen voor het NFT platform kwamen vorige maand in gang nadat het bedrijf een vacature had geopend voor een beveiligingsanalist met ervaring in “blockchain, cryptocurrency en NFT’s”.

NFT’s hebben sterke gebruikersdoeleinden in de videogame-industrie, omdat ze kunnen worden gebruikt om activa in games te tokeniseren. Er is dus mogelijk een sterke marktkans voor GameStop.

Het retailbedrijf kroop over zijn laagste prijsniveaus op de aandelenmarkt en werd in 2020 zwaar gemanipuleerd door hedgefondsen. De zaken veranderden echter voor GME na een periode van nieuwe investeringen in winkels, aangewakkerd door sociale mediaplatforms zoals Reddit, Twitter en TikTok. GME is de eerste van vele aandelen die “meme stocks” worden genoemd.

Terwijl ‘meme-aandeel’ verwijst naar iets grappig, zijn deze bedrijven geen grapje meer op de aandelenmarkt. Ze verrasten handelaren eerder dit jaar met astronomische winsten, ondersteund door euforie in de detailhandel en een short squeeze op grote hedgefondsen.

GME steeg 30 keer vanaf de opening van het jaar tot een piek van $483 op 28 januari. Na een correctie van 91% naar dieptepunten als gevolg van de pump, is de prijs de laatste tijd terug aan het stijgen. De aandelenkoersen van meme-aandelen zoals AMC Entertainment Holdings Inc, Koss Corp. en Naked Brand Group Ltd. lieten allemaal een winst van dubbele cijfers optekenen.

GME steeg sinds de bekendmaking met ongeveer 38% en handelde voor het laatst op $242,56.

[mcrypto id=”8446″]

27/05/2021 – 04u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.