x Oud archief

Glassnode voorspelt nieuwe Bitcoin rally, aangezien de voorraad van stablecoins recordhoogtes bereiken

cryptostheen 2 min lezen

Het circulerende aanbod van de vier grootste stablecoins is gestegen naar nieuwe recordhoogtes, wat suggereert dat kopers binnenkort een nieuwe stap kunnen zetten voor de Bitcoin- en cryptomarkten.

De gecombineerde kapitalisatie van Tether (USDT), USD Coin (USDC), Binance USD (BUSD) en Dai (DAI) is sinds begin dit jaar met bijna 190% gestegen van $27 miljard naar bijna $78 miljard.

In zijn laatste rapport van mei merkte on-chain analytics provider, Glassnode, op dat Tether stevig gepositioneerd is als de leider van de stabiele tokensector, die tweederde van de top vier van de gecombineerde kapitalisatie van stablecoins vertegenwoordigt. Het totaal geslagen aanbod van USDT bereikte eind vorige week een recordhoogte van $51,78 miljard, na een stijging met $1,48 miljard of 3% in slechts zeven dagen.

Het aanbod van USDC is de afgelopen week ook met ongeveer $1 miljard gestegen, met een kapitalisatie van momenteel $14,5 miljard, volgens CoinGecko. Het tikte op 30 april kort op een piek van $15 miljard.

Het circulerende aanbod van BUSD noteerde op 3 mei een record van $7,8 miljard, terwijl het aanbod van DAI op het moment van schrijven op een recordhoogte van $3,9 miljard staat.

Met het stijgende aanbod benadrukt Glassnode dat de Stablecoin Supply Ratio (SSR) van Bitcoin, die het aanbod van Bitcoin vergelijkt met de stablecoin-voorraad, op een jaarlijks dieptepunt van 13,4 zit tot nu toe, en het allerlaagste dieptepunt van 9,6 benadert.

Stablecoin voorraad ratio // Bron: Glassnode

De grafiek laat zien dat SSR aanhoudend laag is geweest in 2020 en 2021, aangezien de voorraad van stablecoins grotendeels meer zijn gegroeid in verhouding tot de prijsstijging van Bitcoin.

Volgens Glassnode is een afnemende SSR-waarde een bullish signaal dat het wereldwijde aanbod van stablecoins groter wordt ten opzichte van de marktkapitalisatie van Bitcoin:

“Naarmate het totale aanbod van stablecoins toeneemt, suggereert dit een grotere ‘koopkracht’ van crypto-native kapitaal dat snel kan worden ingewisseld en verhandeld in BTC en andere crypto-activa.”

De op 27 april gelanceerde stimulans voor liquiditeitsmining van Aave zouden ook een impuls hebben gegeven aan de vraag naar stablecoins, aangezien het merendeel van de beloningen gericht waren op het inzetten van USDT, USDC en DAI. DeFi-investeerders hebben opgemerkt dat de yield farming van Aave een onmiddellijke impact had op de volumes van leningen voor stablecoins, die sinds eind april meer dan verdubbeld zijn.

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


[mcrypto id=”8342″]

Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

04/05/2021 – 13u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.