Web3 / Alts

'Gods Unchained' keert terug naar de Epic Games Store na wijziging in play-to-earn beleid

De Epic Games Store heeft zijn inhoudsrichtlijnen herzien om bepaalde cryptogames met de classificatie Adults Only toe te staan, waaronder Gods Unchained. De beslissing komt nadat de ESRB een beperkende classificatie had toegekend aan Gods Unchained vanwege play-to-earn.
cryptostheen 2 min lezen
'Gods Unchained' keert terug naar de Epic Games Store na wijziging in play-to-earn beleid
'Gods Unchained' keert terug naar de Epic Games Store na wijziging in play-to-earn beleid

Fortnite uitgever Epic Games onthulde dinsdag dat de Epic Games Store beleidsaanpassingen heeft ondergaan, waardoor het kaartspel met NFT's weer op het platform is geïntegreerd.

Gods Unchained (GODS) was, samen met andere op blockchain gebaseerde games zoals Striker Manager 3, uit de Epic Games Store verwijderd vanwege de beoordeling 'Adults Only' (AO) van de Entertainment Software Rating Board (ESRB). Vóór deze beleidswijziging waren games met een AO-classificatie niet toegestaan in de Epic Games Store.

Een vertegenwoordiger van Epic Games verklaarde:

"Sommige op blockchain gebaseerde games krijgen Adults Only (AO) beoordelingen van beoordelingsinstanties uit de industrie voor hun specifieke implementatie van blockchain. We hebben ons inhoudsbeleid voor de Epic Games Store bijgewerkt om games met een AO-classificatie mogelijk te maken die uitsluitend zijn gebaseerd op het gebruik van blockchaintechnologie."

De ESRB geeft AO ratings aan games die het alleen geschikt acht voor personen van 18 jaar en ouder. Gods Unchained kreeg een AO rating vanwege play-to-earn, waarin spelers NFT's of cryptomunten met echte waarde kunnen verwerven, zoals uitgelegd door de ESRB. De ESRB verduidelijkte:

"Het ESRB leeftijds- en inhoudsclassificatiesysteem beoordeelt of producten daadwerkelijk beloningen kunnen opleveren met echte waarde, zoals echt geld, prijzen met echte waarde, of iets dat kan worden ingewisseld voor of omgezet kan worden in echt geld (bijv. cadeaubonnen, cryptocurrency, etc.), evenals of er geld moet worden uitgegeven om in aanmerking te komen voor dergelijke beloningen."

AO ratings, die meestal geassocieerd worden met games met intens geweld of expliciete inhoud, zijn over het algemeen verboden op platformen zoals Xbox en PlayStation. Epic Games heeft nu echter een uitzondering gemaakt op het verbod op deze games, specifiek voor op blockchain gebaseerde games waarvan de classificatie uitsluitend wordt toegekend aan hun crypto- of NFT-componenten.

Deze herziening biedt een oplossing voor een belangrijke uitdaging voor ontwikkelaars, die eerder in een catch-22 situatie terechtkwamen omdat Epic Games op blockchain gebaseerde games accepteerde, maar games met een beoordeling "alleen voor volwassenen" uitsloot, waarmee het zich onderscheidde van concurrent Steam.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.