x Oud archief

Goldman Sachs bespreekt 19 crypto-aandelen die aanzienlijk beter presteerden dan de S&P 500

cryptostheen 2 min lezen

Wall Street bankgigant Goldman Sachs heeft een opkomende groep van crypto gerelateerde aandelen geïdentificeerd die het veel beter doen dan de S&P 500 zelf.

In een notitie aan beleggers op dinsdag benadrukten analisten van de investeringsbank 19 Amerikaanse aandelen met nauwe banden met de cryptocurrency- en blockchainindustrie, en een marktkapitalisatie van meer dan $1 miljard.

Goldman’s investeringsgoeroes verklaarden dat veel van deze aandelen “dramatisch beter gepresteerd hebben” dan de bredere aandelenmarkt, waarbij de bedrijven dit jaar gemiddeld een rendement behaalden van 43%, wat meer is dan drie keer de 13% die de S&P 500 in dezelfde periode heeft behaald.

De twee leidende aandelen waren crypto miningbedrijven Marathon Digital Holdings en Riot Blockchain met winsten van respectievelijk 218% en 151% sinds het begin van het jaar.

Tesla heeft ook een solide jaar achter de rug, waarbij het aandeel in januari een recordhoogte van $883 bereikte, een paar weken voor de aankondiging dat het $1,5 miljard in Bitcoin had geïnvesteerd. Facebook is ook genoemd als een grote liefhebber in de sector, met plannen om dit jaar zijn eigen cryptocurrency te lanceren.

Een andere zakelijke geldschieter van Bitcoin (BTC) is MicroStrategy, dat de aandelenkoers half april zag exploderen, net voordat Bitcoin zelf een recordhoogte van $65.000 bereikte. Goldman schat dat het bedrijf een belang in BTC heeft met een waarde van ongeveer $4,5 miljard.

Het betalingsbedrijf van Jack Dorsey, Square, heeft ook geld in crypto-activa geïnvesteerd met een aankoop van $220 miljoen aan Bitcoin. Andere betalingsgiganten die sterk neigen naar crypto zijn onder meer PayPal, Mastercard en Visa, die allemaal bepaalde betalingsvormen van digitale activa aanbieden en in sommige gevallen zelfs verhandelen.

Analisten van Goldman merkten op dat twee grote banken, BNY Mellon en JPMorgan Chase, de adoptie van blockchain hebben geleid door middel van crypto bewaringsdiensten en interbancaire transacties.

De lijst werd aangevuld met de Amerikaanse exchange Coinbase, exchange operator Overstock.com, blockchain-pionier IBM, microchip-maker Nvidia en financiële dienstverleners InvestView, Broadridge Financial en Ideanomics.

In een mededeling aan zijn beleggers vorige week schetste Dan Ives, een analist bij investeringsmaatschappij Wedbush Securities, het grotere plaatje:

“Het verhaal en het thema hier is veel groter dan alleen investeren in Bitcoin en potentiële prijzen voorspellen… Het gaat over de mogelijke gevolgen die crypto, blockchain en Bitcoin het komende decennium kunnen hebben in de bedrijfswereld.”

Zoals eerder gemeld, zijn er honderden fondsen die aanzienlijke investeringen hebben gedaan in de crypto- en blockchainindustrie, ondanks het ontbreken van een Amerikaanse Bitcoin ETF.


[mcrypto id=”8342″]

28/04/2021 – 23u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.