x Oud archief

Goldman Sachs Bitcoin investeringsaanbod komt in het tweede kwartaal

cryptostheen 2 min lezen

Goldman Sachs is naar verluidt een stap dichter bij het aanbieden van zijn eerste investeringsaanbod voor Bitcoin en andere digitale activa aan klanten van zijn private vermogensbeheergroep, volgens berichtgeving van CNBC.

Er wordt gemeld dat de bankgigant ernaar streeft deze opties in het tweede kwartaal van dit jaar aan te kunnen bieden.

Volgens Mary Rich, global head of digital assets voor de private vermogensbeheerdivisie van de bank, is Goldman Sachs op zoek naar een ‘volledig spectrum’ van investeringen in de opkomende activaklasse, ‘of dat nu is via de fysieke Bitcoin, derivaten of traditionele investeringsvehikels.”

Bovendien zei Rich dat de klanten van Goldman Sachs de groei van de opkomende activaklasse hebben gezien en graag willen meedoen. Sommige van deze klanten “hebben het gevoel dat we op een bepaalde manier aan het begin van een nieuw internet staan ​​en zoeken naar manieren om aan deze industrie deel te nemen”, zei ze.

Een deel van deze spil wordt gevoed door de macro-economische omgeving die de wereld het afgelopen jaar heeft doorgemaakt als gevolg van de aanhoudende COVID-19 -pandemie. “Er is een contingent van klanten die naar dit activum kijken als een hedge tegen inflatie, en de macro-achtergrond van het afgelopen jaar heeft daar zeker een rol in gespeeld”, voegde Rich eraan toe.

Toenemende institutionele aandacht

Met de aankondiging van Goldman Sachs zal de bank zich aansluiten bij Morgan Stanley – een andere wereldwijde gigant in de financiële wereld – om blootstelling aan digitale activa aan te bieden.

Eerder deze maand kondigde Morgan Stanley aan dat het investeerders toegang zal bieden tot Bitcoin fondsen, maar klanten zullen een drempel van $2 miljoen moeten halen om mee te doen.

Goldman Sachs is de laatste in een lange reeks instituties en grote bedrijven die hun aandacht hebben gericht op opkomende digitale activa. Daarvoor investeerde Tesla maar liefst $1,5 miljard in Bitcoin, en business intelligence -bedrijf MicroStrategy investeert sinds afgelopen zomer gestaag – nu tot op het punt van miljarden – in Bitcoin.

“We bevinden ons nog in de allereerste stadia van dit ecosysteem. Niemand weet precies hoe het zal evolueren of welke vorm het zal hebben”, zei Rich, eraan toevoegend: “Maar ik denk dat het redelijk veilig is om te verwachten dat het deel zal uitmaken van ons toekomst.”


[mcrypto id=”8342″]

Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

01/04/2021 – 01u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.