13 maart 2021

Goldman Sachs directeur zegt dat het gebruik van cryptocurrencies zal exploderen

Nu de totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies terug $1,7 biljoen overschrijdt, zegt Wall Street -gigant Goldman Sachs dat de acceptatie van digitale activa nog maar net begonnen is.

In een rapport van Reuters over Bitcoin en andere crypto-activa zegt de president en chief operating officer van Goldman Sachs John Waldron dat de groei van e-commerce te midden van de Covid-19 -pandemie zal leiden tot een "explosie" in het gebruik van cryptocurrencies.

“De pandemie is een belangrijke versneller geweest. Het lijdt geen twijfel dat er meer digitale handel zal komen … en (gebruik van) digitaal geld."

Waldron voegt eraan toe dat het aantal klanten dat interesse toont in Bitcoin zelf toeneemt, waardoor de bank moet proberen de hindernissen omtrent regelgeving te overwinnen waarmee Amerikaanse burgers te maken krijgen die willen investeren in de grootste cryptocurrency.

“De vraag van klanten stijgt. We zijn gereguleerd over wat we kunnen doen. We blijven het evalueren … en gaan ermee door."

Waldron zegt ook dat de bank nieuwe Bitcoin-producten en -aanbiedingen onderzoekt nadat ze onlangs haar cryptohandelsafdeling opnieuw heeft opgestart. Goldman kondigde aanvankelijk plannen aan om een ​​cryptocurrency trading desk te openen tijdens de vorige bull run, maar legde die plannen in september 2018 opzij onder verwijzing naar een onzekere regelgevingskader.

De directeur van Goldman Sachs zegt dat de bank in gesprek is met regelgevers over hoe toezicht te houden op traditionele financiële instellingen die met digitale activa omgaan.

Tijdens zijn hoorzittingen ter bevestiging van de senaat beloofde Gary Gensler, voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), om duidelijkheid te bieden over de regelgeving, aangezien hij erkende dat cryptocurrencies een revolutie teweeg hebben gebracht in de betalingsindustrie.

“Bitcoin en andere cryptocurrencies brachten een nieuwe manier van denken over betalingen, maar brachten nieuwe problemen met de bescherming van investeerders aan de orde waar we nog steeds aandacht aan moeten besteden.”

“Het is belangrijk voor de SEC om begeleiding en duidelijkheid te bieden. Meer duidelijkheid kan zowel positief als negatief zijn, maar het is belangrijk om daarin te voorzien en daarmee rekening te houden."

Tijdens een recent interview gaf Mathew McDermott, hoofd van Digital Assets voor de Global Markets Division van Goldman Sachs, zijn inzichten over de toenemende vraag naar Bitcoin.

McDermott was te horen tijdens een interview opgenomen op 3 maart voor een aflevering (getiteld: “Markets Update: Cryptocurrency Trading“) van de podcast "Exchanges at Goldman Sachs" die afgelopen vrijdag (5 maart) werd uitgebracht.


13/03/2021 - 02u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram