x Oud archief

Goldman Sachs gaat de handel in Bitcoin futures hervatten

cryptostheen 1 min lezen

Goldman Sachs heeft zijn plannen nieuw leven ingeblazen om een handelsdesk voor cryptocurrencies te openen en zal midden maart beginnen met het verhandelen van Bitcoin futurescontracten.

De beslissing, voor het eerst gerapporteerd door Reuters, is belangrijk omdat het weergeeft hoe de grootste namen op Wall Street cryptocurrency gaan zien als onderdeel van hun dagelijkse activiteiten. Het is ook opmerkelijk omdat Goldman Sachs plannen aankondigde voor een crypto-tradingdesk in 2018, maar het idee vervolgens stilletjes opzij zette te midden van de prijsdaling van Bitcoin later dat jaar.

Futures-contracten, die kopers verplichten om op een later tijdstip een activum tegen een bepaalde prijs te kopen, dienen om de liquiditeit op een bepaalde markt te vergroten en worden zowel voor speculatie als ter afdekking van prijsschommelingen gebruikt.

Goldman Sachs zal niet de eerste zijn die Bitcoin futurescontracten aanbiedt – andere financiële giganten zoals CME Group Inc, Intercontinental Exchange Inc en Fidelity verhandelen ze al een tijdje – maar de beslissing van het bedrijf zal waarschijnlijk verdere interesse in cryptomarkten stimuleren, en komt als een zeer positief teken voor Bitcoin.

[cryptocurrency_widget type=”table-quotes” template=”basic2″ color=”black” assets=”BTC~EUR,BTC~USD” fields=”logo_name,price,change_pct_24h,market_cap” display_header=”true” display_chart=”false” pagination=”false” rows_per_page=”5″ sort_field=”logo_name_link” sort_direction=”asc” api=”cryptocompare.com” realtime=”false” animation=”disabled” markups=”{name},{name},{name},{name}” urls=”/crypto/{symbol_from}”]

De bank gaf niet meteen commentaar over de vraag of haar tradingdesk, die deel gaat uitmaken van de Global Markets -divisie van de Amerikaanse bank, contracten zal aanbieden voor andere cryptocurrencies, zoals Ethereum, of strikt enkel en alleen in Bitcoin zal handelen.

Goldman Sachs’ uitstapje naar Bitcoin komt nu de oorspronkelijke cryptocurrency vorige week een korte inzinking lijkt af te schudden. De prijs van Bitcoin daalde met bijna 25% van een recordhoogte van ongeveer $58.000 tot ongeveer $43.500. Sinds afgelopen maandag handelde Bitcoin rond $49.000.

De recente rally werd verder aangewakkerd door de beslissing van grote bedrijven, waaronder Tesla, om Bitcoin toe te voegen aan hun kasreserves, en het stijgende sentiment rond Coinbase, dat klaar staat om het eerste grote cryptocurrency bedrijf te worden dat de komende weken naar de beurs gaat.


[mcrypto id=”8342″]

02/03/2021 – 03u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.