2 maart 2021

Goldman Sachs gaat de handel in Bitcoin futures hervatten

Goldman Sachs neemt terug een stap in de handel van Bitcoin nadat de investeringsbank in 2018 koudwatervrees kreeg van cryptocurrencies.

Goldman Sachs heeft zijn plannen nieuw leven ingeblazen om een handelsdesk voor cryptocurrencies te openen en zal midden maart beginnen met het verhandelen van Bitcoin futurescontracten.

De beslissing, voor het eerst gerapporteerd door Reuters, is belangrijk omdat het weergeeft hoe de grootste namen op Wall Street cryptocurrency gaan zien als onderdeel van hun dagelijkse activiteiten. Het is ook opmerkelijk omdat Goldman Sachs plannen aankondigde voor een crypto-tradingdesk in 2018, maar het idee vervolgens stilletjes opzij zette te midden van de prijsdaling van Bitcoin later dat jaar.

Futures-contracten, die kopers verplichten om op een later tijdstip een activum tegen een bepaalde prijs te kopen, dienen om de liquiditeit op een bepaalde markt te vergroten en worden zowel voor speculatie als ter afdekking van prijsschommelingen gebruikt.

Goldman Sachs zal niet de eerste zijn die Bitcoin futurescontracten aanbiedt - andere financiële giganten zoals CME Group Inc, Intercontinental Exchange Inc en Fidelity verhandelen ze al een tijdje - maar de beslissing van het bedrijf zal waarschijnlijk verdere interesse in cryptomarkten stimuleren, en komt als een zeer positief teken voor Bitcoin.

De bank gaf niet meteen commentaar over de vraag of haar tradingdesk, die deel gaat uitmaken van de Global Markets -divisie van de Amerikaanse bank, contracten zal aanbieden voor andere cryptocurrencies, zoals Ethereum, of strikt enkel en alleen in Bitcoin zal handelen.

Goldman Sachs’ uitstapje naar Bitcoin komt nu de oorspronkelijke cryptocurrency vorige week een korte inzinking lijkt af te schudden. De prijs van Bitcoin daalde met bijna 25% van een recordhoogte van ongeveer $58.000 tot ongeveer $43.500. Sinds afgelopen maandag handelde Bitcoin rond $49.000.

De recente rally werd verder aangewakkerd door de beslissing van grote bedrijven, waaronder Tesla, om Bitcoin toe te voegen aan hun kasreserves, en het stijgende sentiment rond Coinbase, dat klaar staat om het eerste grote cryptocurrency bedrijf te worden dat de komende weken naar de beurs gaat.


02/03/2021 - 03u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram