26 mei 2021

Goldman Sachs gelooft dat Ethereum in de toekomst Bitcoin zal verslaan

Goldman Sachs Group Inc, een Amerikaanse multinationale financiële dienstverlener, heeft zich gebogen over de controverse tussen Bitcoin en Ethereum en benadrukt zijn steun voor de laatste.

Fragmenten uit een gelekt rapport genaamd Global Macro Research van Goldman Sachs, gepost op Twitter door Santiago Santos, General Partner bij ParaFi Capital, laten zien dat de bank de belangrijkste argumenten aanpakt en analyseert die Ethereum (ETH) steunen om Bitcoin (BTC) in te halen als de belangrijkste waardeopslag in de nabije toekomst.

Volgens het rapport heeft Ethereum, de op één na grootste cryptocurrency met een marktkapitalisatie van ongeveer $300 miljard, een goede kans om Bitcoin in te halen als de "dominante" store of value.

Goldman Sachs merkte op dat het idee van het Ethereum blockchainnetwerk als potentiële waardeopslag is gebaseerd op de groeiende gebruiksscenario's, aangezien het een groot aantal dApps en slimme contracten herbergt. Het rapport luidt:

“Gezien het belang van echt gebruik bij het bepalen van de waardeopslag, heeft Ether een grote kans om Bitcoin in te halen als dominante store of value. Het Ethereum-ecosysteem ondersteunt smart contracts en biedt een manier om nieuwe applicaties op zijn platform te maken. De meeste gedecentraliseerde financiële (DeFi) -toepassingen worden gebouwd op het Ethereum-netwerk en de meeste uitgegeven non-fungible tokens (NFT's) worden gekocht met Ether. Het grotere aantal transacties in Ether versus Bitcoin weerspiegelt deze dominantie.”

Het nut van de Ethereum blockchain werd ook benadrukt in termen van de mogelijkheid om digitale gegevens op te slaan in ruil voor tokens. Dit creëert een groeiende markt voor NFT's, dit zijn zeldzame verzamelobjecten of verhandelbare digitale objecten. Ethereum herbergt een verscheidenheid aan NFT's en transacties, die meestal worden gedaan met ETH.

"In tegenstelling tot Bitcoin is Ethereum niet alleen een waardetoken, wat betekent dat het eigenlijk alle gebruikersdoeleinden voedt die bovenop het blockchainnetwerk zijn gebouwd", zei Kosala Hemachandra, de CEO van MyEtherWallet, die het idee van Goldman Sachs bevestigde terwijl hij verwees naar "DeFi, NFT's en gedecentraliseerde applicaties."

Prijsgrafiek (1 jaar) van Ethereum (ETH) // Bron: Coingecko

Zelfs na de marktcrash van de afgelopen week, heeft de prijs van Ethereum de afgelopen 12 maanden beter gepresteerd dan de prijs van Bitcoin, waarbij Ether ongeveer 1.000 procent heeft toegevoegd aan de prijs tegenover 300 procent bij Bitcoin.

Ondanks dat Ethereum de meest gebruikte blockchain ter wereld blijft, heeft het in het verleden problemen gehad. Het zou volgens sommigen niet duurzaam zijn vanwege de hoeveelheid energie die nodig is om munten te produceren.

Ethereum gebruikt op dit moment, net als Bitcoin, nog steeds 'proof-of-work' om het netwerk draaiende te houden. Complexe technologische berekeningen vereisen het gebruik van een enorm leger aan machines, die elk een aanzienlijke hoeveelheid energie verbruiken. Deskundigen schatten dat Ethereum in Libië wordt gebruikt met een snelheid van 45.000 gigawatt.

Ondertussen gaan sommigen ervan uit dat de langverwachte Ethereum-updates om over te schakelen naar 'proof-of-stake', die eind vorig jaar begonnen en gericht zijn op het uitbreiden van de reikwijdte van Ethereum en het verlagen van transactiekosten, de prijs van Ether in staat zouden stellen om nieuwe hoogtepunten (ATH's) te bereiken.


26/05/2021 - 01u15
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram