x Oud archief

Goldman Sachs meldt dat bijna de helft van zijn ultra-rijke klanten in crypto wil stappen

cryptostheen 2 min lezen

Terwijl de wereld zich zorgen maakt over de sterke daling van Bitcoin die plaatsvond in mei, zijn miljardairs steeds meer gecharmeerd door cryptomunten.

Uit een recent onderzoek van Goldman Sachs blijkt dat minstens 45% van de family offices geïnteresseerd zijn in het investeren van grote hoeveelheden geld in cryptocurrencies.

Family offices zijn bedrijven die belast zijn met het beheren van het geld van miljardairs zoals ontslagnemend CEO van Amazon Jeff Bezos, Google medeoprichter Sergey Brin of Jack Ma van Alibaba. Over het algemeen beheert elk kantoor het vermogen van een familie.

Family offices hebben gewoonlijk de neiging om het geld van hun cliënten in winstgevende maar traditionele beleggingen te steken, zoals durfkapitaalinvesteringen (privé bedrijven), vastgoed of beleggingsfondsen. Toch begint de groei van cryptovaluta volgens Goldman Sachs de aandacht te trekken van een toenemend aantal miljardairs.

Family offices kijken naar crypto

Goldman Sachs ontdekte dat 15% van de investeringsbedrijven al een deel van het vermogen van hun cliënten in cryptocurrencies heeft geïnvesteerd. Maar nog eens 45% kijkt naar de industrie om in de nabije toekomst te investeren, gezien de moeilijke omstandigheden waarin het wereldwijde financiële systeem zich bevindt.

Het rapport verkregen door Bloomberg wijst erop dat ondanks hun volatiliteit, cryptocurrencies zich aan het vestigen zijn als een aantrekkelijke investering onder de ultra-rijken:

“Family offices denken dat cryptomunten een hedge zouden kunnen zijn voor hogere inflatie, langdurige lage rentes en andere macro-economische ontwikkelingen na een jaar van ongekende wereldwijde monetaire en fiscale stimuleringsmaatregelen.”

Blijkbaar heeft de toenemende populariteit van SPAC’s (special purpose acquisition companies) zoals Grayscale de eetlust van beleggers aangewakkerd.

Crypto is het nieuwe internet

Volgens Meena Flynn, Partner & Global Co-Head of Private Wealth Management bij Goldman Sachs, zijn de ultra-rijken geïnteresseerd in het investeren in cryptomunten, niet alleen vanwege de hype, maar ook vanwege de potentiële impact van deze technologische toekomst. Het lijkt erop dat de vooronderstelling dat cryptocurrencies even belangrijk zouden kunnen zijn als het ontstaan van het internet, niet alleen voor Bitcoin-maxi’s en Twitter-fanaten geldt:

“De meerderheid van de gezinnen wil met ons praten over blockchain en digitale grootboektechnologie. Er zijn velen die denken dat deze technologie net zo’n impact gaat hebben als de opkomst van het internet is geweest vanuit het oogpunt van efficiëntie en productiviteit.”

Cryptocurrencies hebben onlangs immense legitimiteit verworven. Eerder verklaarden de meeste klanten van JPMorgan dat ze Bitcoin als een activaklasse zagen en dat ze geïnteresseerd waren om te beleggen in crypto naarmate de onzekerheid over de regelgeving rond Bitcoin duidelijker werd. De prijsvolatiliteit heeft de bank er echter van weerhouden om in Bitcoin te investeren of het serieuzer te nemen, ondanks haar optimistische prijsvoorspellingen.

[mcrypto id=”8342″]

23/07/2021 – 10u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.