7 mei 2021

Goldman Sachs wil investeerders laten wedden op de prijs van Bitcoin met nieuwe derivaten

Goldman Sachs heeft nieuwe Bitcoin-derivaten geïntroduceerd voor zijn klanten.

Goldman Sachs is overgestapt om derivaten aan te bieden die zijn gekoppeld aan de prijs van Bitcoin, aldus Bloomberg.

De derivaten in kwestie zijn niet-leverbare termijncontracten, dit zijn contracten tussen twee partijen die overeenkomen om op een bepaalde datum het verschil tussen de spotprijs en de gecontracteerde prijs af te wikkelen. In wezen stellen deze NDF's Goldman zijn klanten in staat om te speculeren op de prijs van Bitcoin.

De contracten moeten betaald worden in contanten, en aan de kant van Goldman, "beschermt het bedrijf zichzelf tegen de beroemde volatiliteit van de digitale valuta door Bitcoin futures te kopen in OTC-transacties op CME Group Inc. met Cumberland DRW als zijn handelspartner", aldus Bloomberg.

Volgens het rapport is Goldman vorige maand stilletjes begonnen met het aanbieden van deze derivaten aan zijn klanten. In 2018 meldde de New York Times dat Goldman van plan was om niet-leverbare futures te creëren die aan Bitcoin waren gekoppeld.

Dat de vermogensbeheerder deze richting uitgaat, is niet verrassend, gezien de berichtgeving eind maart dat de megabank van Wall Street op zoek was naar een Bitcoin investeringsaanbod voor zijn klanten. De reikwijdte van die aanbiedingen omvat derivaten, zoals destijds gerapporteerd.


Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

07/05/2021 - 03u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram