x Oud archief

Goldman Sachs wordt eerste grote Amerikaanse bank die begint met de handel in Bitcoin

cryptostheen 1 min lezen

Goldman Sachs heeft een Bitcoin (BTC) futures-handelsproduct voor zijn klanten geïntroduceerd in samenwerking met crypto-investeringsgigant Galaxy Digital.

Volgens CNBC is de introductie de eerste keer dat de Wall Street bank samenwerkt met een op digitale activa gebaseerde liquiditeitsverschaffer. Damien Vanderwilt, co-president van Galaxy Digital, zei dat het bedrijf een toegangspoort tot de crypto-industrie bood, waardoor een strak gereguleerde entiteit als Goldman crypto gerelateerde investeringsproducten kan aanbieden.

Goldman zal naar verluidt CME Group Bitcoin futures voor zijn klanten aanbieden, wat een nieuwe uitbreiding van zijn recent opgerichte crypto-handelsdesk markeert. Het nieuws volgt na het rapport van begin mei en een aankondiging deze week over de mogelijke lancering van Ether futures en opties in de toekomst. In een eerder rapport over Ethereum (ETH) heeft de bank zich gebogen over de controverse tussen de twee grootste cryptocurrencies.

Voor Vanderwilt zal Goldman die BTC futures-handel aanbiedt, helpen om meer institutionele beleggers blootstelling te bieden aan de cryptocurrency, waarvan hij beweerde dat het de prijsvolatiliteit zou helpen verminderen. Verder merkte hij ook op dat de stap als voorbeeld zou dienen voor andere Wall Street banken.

De vraag naar cryptomunten op Wall Street lijkt het afgelopen jaar sterk te groeien, waarbij sommige banken onlangs plannen aankondigden om handelsdesks op te richten voor de nieuwe activaklasse.

Max Minton, head digital assets van Goldman Sachs voor de regio Azië-Pacific, verklaarde dat het aanbieden van Bitcoin futures-handel deel uitmaakte van het doel van de banken om toegang te bieden tot het favoriete activum van haar klanten, en voegde eraan toe:

“In 2021 omvat dit nu crypto, en we zijn verheugd een partner te hebben gevonden met een breed scala aan liquiditeitslocaties en gedifferentieerde derivatenmogelijkheden die het cryptocurrency-ecosysteem omvatten.”

Ondanks de op handen gedragen aankondiging van de bank, zijn naar verluidt nog steeds verschillende Goldman-analisten niet overtuigd door Bitcoin als een “belegbare activaklasse”. In juni betoogde de commodities chief van de bank dat BTC meer leek op een ‘risk-on’-activum zoals koper dan een hedge tegen inflatie zoals goud.

[mcrypto id=”8342″]

19/06/2021 – 03u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.