x Oud archief

Google investeert $1 miljard in Bitcoin futuresbeurs CME Group

cryptostheen 1 min lezen

Google heeft maar liefst $1 miljard gegeven aan CME Group (NASDAQ: CME) – het eerste platform dat samen met CBOE in december 2017 Bitcoin (BTC) futures lanceerde, aldus The Wall Street Journal.

Samen met de investering was er de voorwaarde dat CME zijn handelssysteem zou verplaatsen naar de Google Cloud.

De Chicago Mercantile Exchange werkt met markten waar elke dag triljoenen dollars in omloop zijn. Het partnerschap van de bedrijven zal het voor CME makkelijker maken om snel nieuwe klanten te werven, naadloos operaties uit te voeren en nieuwe handelstools te bouwen op basis van de technologie van Google. Dit laatste omvat op artificiële intelligentie (AI) gebaseerde software die bepaalde marktrisico’s in de gaten zou kunnen houden.

De totale marktwaarde van CME bedraagt in totaal bijna $80 miljard, met het handelsplatform als de meest waardevolle beursoperator. Deze status werd onlangs aan CME toegekend nadat het deze was kwijtgeraakt door Hong Kong Exchanges & Clearing Ltd. CME Group handelt in meerdere markten, waaronder ruwe olie, goud, Bitcoin en ETH futures.

Google Cloud is de op drie na grootste aanbieder van clouddiensten. In 2020 ontving het 6,1% van de inkomsten in de cloudinfrastructuur over de hele wereld, volgens gegevens van Gartner Inc. De grootste speler in deze markt is Amazon, met een marktaandeel van 40% in 2020, gevolgd door Microsoft en Alibaba Group.

Google investeert $1 miljard in aandelen van CME

De eerder genoemde $1 miljard is door Google geïnvesteerd in niet-stemgerechtigde converteerbare aandelen. Volgens Thomas Kurian, CEO van Google Cloud, is dit volgens de intentie om niet één enkel bedrijf maar de transformatie van het hele ontluikende financiële systeem te steunen.

Migratie naar Google Cloud

Het proces waarbij CME haar infrastructuur verschuift naar Google Cloud zal plaatsvinden in 2022. De belangrijkste handelssystemen zullen eerst migreren, daarna volgen de gegevens- en clearingdiensten van CME.

Uiteindelijk zullen alle CME markten worden overgebracht naar Google Cloud. Het bestuurslid van CME, Terrence Duffy, heeft de deal met de cloudgigant “een huwelijk uit de hemel” genoemd.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.