4 juni 2021

Google vernieuwt zijn advertentiebeleid voor crypto exchanges en wallets

Google heeft eindelijk zijn advertentiebeleid in verband met cryptocurrencies aangepast, na jarenlang heen en weer getrek door de techgigant.

In een eerder deze week gepubliceerde beleidsverklaring zei Google dat "vanaf 3 augustus adverteerders die crypto exchanges en wallets aanbieden die onder andere zijn gericht op de Verenigde Staten, mogen adverteren voor die producten en diensten wanneer ze aan bepaalde vereisten voldoen en door Google zijn gecertificeerd."

Om in aanmerking te komen, moeten cryptobeurzen en digitale portemonnees naar behoren zijn geregistreerd bij FinCEN als een financiële dienstverlener en bij ten minste één staat als betalingsbedrijf; of een federale of door de staat gecharterde bankentiteit. Daarnaast moeten ze voldoen aan relevante wettelijke vereisten, inclusief lokale wettelijke vereisten, zowel op staats- als federaal niveau en moeten ze ervoor zorgen dat hun advertenties en bestemmingspagina's voldoen aan het volledige Google Ads -beleid.

Het nieuwe certificeringsproces vervangt het proces dat sinds eind 2018 voor cryptocurrency exchanges bestaat.

In maart 2018 veroorzaakte Google rumoer toen het crypto gerelateerde advertenties verbood op zijn zoekmachine, een stap die kwam nadat Facebook eerder dat jaar een vergelijkbare beleidswijziging had doorgevoerd. Maar in september 2018 trok Google dat strikte beleid enigszins terug, waardoor cryptobeurzen gecertificeerde adverteerders konden worden op het platform voor de Amerikaanse en Japanse markten. Elders hebben critici Google er al lang van beschuldigd crypto gerelateerde advertentiezwendel niet adequaat aan te pakken.

Volgens de nieuwe verklaring van Google staat het geen advertenties toe voor Initial Coin Offerings, DeFi-handelsprotocollen of anderszins het promoten van de aankoop, verkoop of handel van cryptocurrencies of gerelateerde producten. Geciteerde voorbeelden zijn onder meer "Initial DEX Offerings, token liquiditeitspools, goedkeuringen van cryptocurrencies door beroemdheden, niet-gehoste wallets, niet-gereguleerde dApps."

Verder zijn "advertentiebestemmingen die uitgevers van cryptocurrencies of gerelateerde producten verzamelen of vergelijken" ook niet toegestaan.

"Ter herinnering: we verwachten van alle adverteerders dat ze zich houden aan de lokale wetten voor elk gebied waarop hun advertenties zijn gericht. Dit beleid is wereldwijd van toepassing op alle accounts die adverteren voor deze financiële producten", concludeerde Google.


Eenvoudig cryptocurrencies kopen in België of Nederland kan met Bancontact, iDEAL, creditcard of via SEPA banktransfer bij een online handelsplatform. Bij dezelfde website kunt u deze dan ook terug verkopen en/of verhandelen. Lees meer.

04/06/2021 - 01u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram