6 november 2021

Grayscale Bitcoin Fund wordt mogelijk omgezet naar een ETF op 24 december

De eerste mogelijke datum voor de goedkeuring van een Grayscale Bitcoin spot ETF zal plaatsvinden op 24 december.

Grayscale heeft het aanvraagformulier 19b-4 ingevuld, dat door de SEC is opgemerkt. Dit betekent dat het aftellen voor de volgende hoorzitting voor een Bitcoin ETF is begonnen, aldus ETF Hearsay.

Volgens de Notice of Filing, binnen 45 dagen na de datum van publicatie van de kennisgeving ingediend door Grayscale in het Federal Register, zal de commissie de wijziging goedkeuren of afkeuren.

De omzetting van het Grayscale Bitcoin Fund (OTC: GBTC) werd aangekondigd kort na de goedkeuring van de eerste Amerikaanse futures Bitcoin ETF door ProShares, die meer dan $1 miljard naar de crypto derivatenmarkt bracht.

Het nieuws over de mogelijke conversie van het Bitcoin fonds van Grayscale werd niet met open armen ontvangen als het bedrijf had verwacht. Volgens commentaar op sociale media zijn gebruikers en eerdere klanten van Grayscale niet blij met de negatieve premie waartegen het fonds momenteel wordt verhandeld.

Aangezien directe blootstelling aan Bitcoin (BTC) een gemakkelijkere oplossing is voor retailhandelaren, verliest het fonds van Grayscale, met een premie van gemiddeld 20%, zijn bestaansreden sinds institutionele beleggers de producten van ProShares kunnen gebruiken om dezelfde blootstelling te ontvangen met lagere premies en uitstapkosten.

Met de omzetting van een fonds naar een ETF (tracker) zou het product van Grayscale meer belangstelling van beleggers kunnen krijgen, wat ook extra fondsen naar de markt zal brengen. De datum van de hoorzitting is nog door geen van beide partijen bevestigd en kan om welke reden dan ook nog steeds uitgesteld, vertraagd of verplaatst worden naar een andere datum.

Grayscale overweegt meer digitale activa voor in zijn cryptofondsen

's Werelds grootste digitale vermogensbeheerder bevestigde dat het zijn "te overwegen activa" heeft bijgewerkt. Het bedrijf voegde Terra (LUNA) en Avalanche (AVAX) toe aan de lijst, die al een grote verscheidenheid aan Layer 1 en DeFi tokens in verschillende sectoren bevat, waaronder Polygon (MATIC), Polkadot (DOT), Solana (SOL), en anderen.

De investeringsgigant verduidelijkte verder dat niet alle activa die worden overwogen, zouden worden aangeboden als beleggingsproducten als gevolg van de beoordeling door onder andere interne controles, bewaringsmogelijkheden en regelgeving. Hoewel het proces van Grayscale om een beleggingsproduct voor Terra en Avalanche te creëren complex en veelzijdig is, zouden LUNA en AVAX van de aankondiging kunnen profiteren.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram