5 januari 2021

Grayscale dumpt XRP en koopt meer BTC, BCH en LTC

Grayscale Investments is de nieuwste grote cryptospeler die zijn associatie met Ripple's token heeft laten vallen.

Grayscale Investments, 's werelds grootste cryptocurrency-vermogensbeheerder, heeft dinsdag bekendgemaakt dat het zijn XRP-posities heeft geliquideerd en het resterende geld heeft gebruikt om meer Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH) en Litecoin (LTC) op te kopen.

De beslissing is van invloed op het Digital Large Cap Fund (OTCQX: GDLC) van Grayscale, een naar marktkapitalisatie gewogen activum dat blootstelling biedt aan de grootste cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie. De verkoop van XRP vond plaats op 4 januari, minder dan een week nadat Genesis Global Trading, de geautoriseerde deelnemer van het fonds, aankondigde dat het de XRP-handel binnenkort tijdelijk zou opschorten, waarschijnlijk in verband met de rechtszaak die is aangespannen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission tegen Ripple.

Genesis Global Trading is van plan om alle XRP-transacties op 15 januari stop te zetten.

Voorafgaand aan de verkoop op maandag was XRP goed voor ongeveer 1,46% van het Digital Large Cap Fund. De componenten van het fonds zijn nu 81,63% BTC, 15,86% ETH, 1,08% BCH en 1,43% LTC. Elk aandeel vertegenwoordigde 0.00047489 BTC, 0.00287011 ETH, 0.00047537 BCH en 0.00167314 LTC.

Grayscale bevestigde dinsdag ook de nieuwe samenstelling van het fonds in een reeks Twitter-berichten.

De fondsbeheerder zei dat XRP “verwijderd is na de driemaandelijkse beoordeling van het DLC-fonds (31-12-20). Geen enkel ander item kwam in aanmerking voor opname."

De activa onder beheer van Grayscale overschaduwden onlangs voor het eerst $20 miljard, wat de brede institutionele vraag naar Bitcoin en andere digitale activa benadrukte. De vermogensbeheerder haalt Bitcoin in grotere hoeveelheden op, waarbij ten minste één statistiek laat zien dat Grayscale bijna drie keer meer BTC heeft gekocht dan in december werd gemined.

Hoewel XRP één van de verschillende large-cap cryptocurrencies was die zich de afgelopen maanden herstelden, blijven de vooruitzichten vertroebeld door een golf van schrapping van beursnoteringen in de Verenigde Staten. Bitwise Asset Management werd één van de eerste spraakmakende fondsbeheerders die zijn XRP-posities vóór Kerstmis ontlaadde.

Ripple heeft van zijn kant gezworen om de beschuldigingen van de SEC te bestrijden dat het bedrijf een illegaal effectenaanbod van zijn XRP-token heeft uitgevoerd. Een verklaring die vorige week door Ripple werd vrijgegeven, zei dat het bedrijf zijn producten buiten de Verenigde Staten zal blijven exploiteren en ondersteunen.


Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

05/01/2021 - 15u45
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram