x Oud archief

Grayscale Investments zet de meerderheid van zijn crypto fondsen voor nieuwe investeerders terug open

cryptostheen 1 min lezen

Het is niet ongebruikelijk dat Grayscale tijdelijk nieuwe investeerders een halt toe roepen. Op 21 december stopte het fonds zes van zijn cryptocurrency-producten voor nieuwe investeerders. Dit is opmerkelijk omdat Grayscale één van de weinige cryptofondsen in de VS is waarmee klanten blootstelling kunnen krijgen aan cryptocurrencies. Hoewel de trusts voor digitale activa op dat moment niet beschikbaar waren, konden de bestaande investeerders van het fonds nog steeds aandelen kopen.

Op het moment van publicatie zijn Grayscale-producten zoals Bitcoin Trust, Ethereum Classic Trust, Bitcoin Cash Trust, Litecoin Trust en het Digital Large Cap Fund allemaal beschikbaar voor nieuwe investeerders. Ethereum Trust moet nog starten met het accepteren van nieuwe investeringen.

Met name XRP Trust is gesloten en zal dat mogelijk blijven in de nabije toekomst. Op 5 januari onthulde Grayscale dat het alle XRP-posities uit zijn Large Cap Fund had geliquideerd. Dit kwam kort nadat de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten een vernietigende rechtszaak tegen Ripple had aangespannen, waarin werd beweerd dat het bedrijf en zijn topmanagers ongeveer $1,3 miljard aan XRP tokens hadden verkocht aan niet-geregistreerde effectenverkopen.

Grayscale is duidelijk naar voren gekomen als ‘s werelds grootste digitale activafonds. Vanaf vandaag (13 januari) heeft het fonds maar liefst $24,8 miljard aan activa onder beheer in zijn resem van beleggingsproducten. Het Grayscale Bitcoin Trust heeft het leeuwendeel van meer dan $20 miljard.

Institutioneel geld in Bitcoin // Bron: BitcoinTreasuries

[mcrypto id=”8342″]

13/01/2021 – 03u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.