13 januari 2021

Grayscale Investments zet de meerderheid van zijn crypto fondsen voor nieuwe investeerders terug open

De in New York gevestigde vermogensbeheerder Grayscale LLC heeft opnieuw zijn deuren geopend voor nieuwe investeerders voor de meeste van zijn crypto trusts. Het bedrijf had eind december 2020 het aantrekken van nieuwe investeerders onderbroken.

Het is niet ongebruikelijk dat Grayscale tijdelijk nieuwe investeerders een halt toe roepen. Op 21 december stopte het fonds zes van zijn cryptocurrency-producten voor nieuwe investeerders. Dit is opmerkelijk omdat Grayscale één van de weinige cryptofondsen in de VS is waarmee klanten blootstelling kunnen krijgen aan cryptocurrencies. Hoewel de trusts voor digitale activa op dat moment niet beschikbaar waren, konden de bestaande investeerders van het fonds nog steeds aandelen kopen.

Op het moment van publicatie zijn Grayscale-producten zoals Bitcoin Trust, Ethereum Classic Trust, Bitcoin Cash Trust, Litecoin Trust en het Digital Large Cap Fund allemaal beschikbaar voor nieuwe investeerders. Ethereum Trust moet nog starten met het accepteren van nieuwe investeringen.

Met name XRP Trust is gesloten en zal dat mogelijk blijven in de nabije toekomst. Op 5 januari onthulde Grayscale dat het alle XRP-posities uit zijn Large Cap Fund had geliquideerd. Dit kwam kort nadat de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten een vernietigende rechtszaak tegen Ripple had aangespannen, waarin werd beweerd dat het bedrijf en zijn topmanagers ongeveer $1,3 miljard aan XRP tokens hadden verkocht aan niet-geregistreerde effectenverkopen.

Grayscale is duidelijk naar voren gekomen als 's werelds grootste digitale activafonds. Vanaf vandaag (13 januari) heeft het fonds maar liefst $24,8 miljard aan activa onder beheer in zijn resem van beleggingsproducten. Het Grayscale Bitcoin Trust heeft het leeuwendeel van meer dan $20 miljard.

Institutioneel geld in Bitcoin // Bron: BitcoinTreasuries

13/01/2021 - 03u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram