x Oud archief

Grayscale koopt opnieuw $1 miljard aan Bitcoin, bereikt bijna $50 miljard aan beheerd vermogen

cryptostheen 1 min lezen

Investeringsgigant Grayscale heeft onlangs in bijna 24 uur nog eens $1 miljard aan Bitcoin toegevoegd. Nu nadert het bedrijf de grens van $50 miljard met $46,1 miljard aan totaal beheerd vermogen (AUM).

Zoals onlangs gemeld door DutchCryptoNews, verhoogde de beleggingsonderneming haar totale AUM met meer dan $3 miljard, kort na het uitbreiden van haar cryptofondsen door vijf nieuwe tokens toe te voegen voor hun in aanmerking komende geaccrediteerde investeerders.

De Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) is goed voor $38,1 miljard (82,64%) van het totale AUM van Grayscale, terwijl de Ethereum Trust (ETHE) $6,6 miljard (14,26%) vertegenwoordigt. De overige trusts, waaronder die voor Bitcoin Cash (BCH) en Litecoin (LTC), zijn goed voor het overige deel.

Met name tokens zoals Filecoin (FIL), Livepeer (LPT), Basic Attention Token (BAT), Decentraland (MANA) en Chainlink (LINK) zagen een prijsstijging nadat Grayscale had aangekondigd ze toe te voegen aan de lijst met aangeboden trusts. Het bedrijf breidde zijn totale aantal trusts uit tot 14 nadat CEO Michael Sonnenshein had uitgelegd dat ze zien dat veel klanten blootstelling zoeken aan meer crypto-activa.

Grayscale bevestigt zijn intenties om een ​​BTC ETF te lanceren

Grayscale heeft zijn plannen bevestigd om zijn meest populaire investeringsproduct, de GBTC, om te zetten in een Bitcoin exchange-traded fund – na het plaatsen van verschillende ETF-gerelateerde vacatures op zijn carrièrepagina. Hoewel het bedrijf van mening is dat de huidige regulering in de Verenigde Staten niet geschikt is voor een dergelijk fonds.

In tegenstelling tot andere investeringsgiganten die een ETF hebben aangevraagd met behulp van een S-1 formulier, zal Grayscale zich blijven inzetten om GBTC om te zetten in een ETF naarmate de regelgevende omgeving van de VS duidelijker wordt.

Grayscale, opgericht in 2013, is de meest prominente digitale vermogensbeheerder geworden voor geaccrediteerde beleggers die op zoek zijn naar blootstelling aan Bitcoin, Ethereum (ETH) en andere cryptocurrencies. De institutionele vraag naar BTC is begin dit jaar versneld, aldus Sonnenshein, eraan toevoegend dat de vraag nog lang niet afneemt.


[mcrypto id=”8342″]

12/04/2021 – 03u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.