10 maart 2021

Grayscale moederbedrijf DCG gaat $250 miljoen van zijn eigen GBTC aandelen kopen

Als een nieuw teken van opschudding op de institutionele Bitcoin-markt, kijkt DCG en Grayscale naar de aankoop samen met het inhuren van ETF-specialisten.

Investeringsmaatschappij Digital Currency Group (DCG) is van plan om tot $250 miljoen aan aandelen in het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) te kopen, aldus een persbericht. De trust wordt beheerd door Digital Asset Manager Grayscale Investments, die zelf eigendom is van DCG.

DCG zal zijn eigen contanten gebruiken om de aandelen te kopen, waardoor hij indirect wordt blootgesteld aan de prijs van Bitcoin. Elk GBTC aandeel komt overeen met een kleine hoeveelheid Bitcoin, maar de aandelen kunnen boven of onder de waarde van de onderliggende waarde worden verhandeld.

DCG staat al lang bekend door te investeren in bedrijven in de cryptocurrency-industrie, waaronder Bitcoin-bedrijf Blockstream, blockchain-analysebedrijf Chainalysis en cryptocurrency exchange Coinbase. Het heeft niet eerder enige directe investeringen aangekondigd in cryptocurrencies of fondsen die cryptoprijzen volgen.

Tot op zekere hoogte springt DCG in op een trend waarbij bedrijven hun contanten in Bitcoin investeren - hoewel het Bitcoin niet rechtstreeks in handen heeft. Cloudservice-provider MicroStrategy begon vorig jaar met deze trend en bezit nu 91.064 Bitcoin, ter waarde van meer dan $5 miljard. Betaalbedrijf Square en autofabrikant Tesla hebben dit voorbeeld ook gevolgd en kochten respectievelijk $120 miljoen en $1,5 miljard aan Bitcoin.

De boost voor Grayscale's Bitcoin Trust komt op een geschikt moment. Met de recente toevoeging van alternatieve Bitcoin-investeringsvehikels zijn nieuwe investeringen in GBTC sinds eind januari grotendeels tot stilstand gekomen, volgens crypto-dataprovider Bybt. Tegelijkertijd is de premie van Grayscale - het verschil tussen de prijs van GBTC aandelen en de onderliggende Bitcoin-waarde, bekend als de NAV - negatief geworden. Het is momenteel -8%.

Totaal aantal Bitcoin in het Grayscale Bitcoin Trust // Bron: Bybt.com

De negatieve premie kan een impact hebben op de crypto-investeringsmarkt. De premie leidde tot een arbitragemogelijkheid tussen de waarde van het kopen van GBTC aandelen en de verkoop ervan (zes maanden later, na het verstrijken van de blokkeringsperiode) tegen een premie.

Dit werd volgens investeerder Raoul Pal vaak gedaan door hedgefondsen en BlockFi. Door het gebrek aan arbitrage gaan crypto-beleggingsondernemingen op zoek naar alternatieve manieren om het rendement op hun investeringen veilig te stellen.


10/03/2021 - 18u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram