x Oud archief

Grayscale Solana Trust gaat van start met $9,5 miljoen onder beheer

cryptostheen 2 min lezen

Grayscale Investments lanceerde vanmorgen zijn Grayscale Solana Trust, dat beleggers passieve blootstelling biedt aan het proof-of-history en proof-of-stake hybride blockchainnetwerk van Solana (SOL).

Het digitale activum is afgelopen dinsdag met ongeveer 2,6% gestegen in de afgelopen 24 uur, volgens CoinGecko, verhandeld op $211 per SOL op het moment van schrijven. De totale marktwaarde is een beetje gedaald van de $77 miljard all-time high aan het begin van de maand tot $64 miljard. Toch is het bijna verdubbeld sinds het begin van september en is het meer dan 13.000% gestegen sinds het begin van het jaar.

Het cryptofonds had $9,5 miljoen onder beheer toen het vanmorgen publiekelijk werd gelanceerd.

Grayscale CEO Michael Sonnenshein zei dat er een groeiende interesse is onder de klanten van het investeringsbedrijf om hun blootstelling aan verschillende soorten digitale activa uit te breiden. Dit jaar alleen al heeft het bedrijf fondsen geïntroduceerd die blootstelling bieden aan het Basic Attention Token (BAT), Chainlink (LINK), Livepeer (LPT), Decentraland (MANA) en Filecoin (FIL).

Het Grayscale Decentraland Trust heeft “sterke ontvankelijkheid” gezien van de klanten van het bedrijf, zei Sonnenshein tijdens een recent interview.

“We hebben een stoel op de eerste rij gehad bij de mainstream acceptatie en adoptie van crypto en merken dat steeds meer beleggers hun blootstelling diversifiëren buiten digitale activa zoals Bitcoin en Ether,” zei hij in een persbericht.

Het netwerk van Solana en zijn cryptomunt SOL zijn in 2021 flink gegroeid. De prijs is gestegen van $1,84 aan het begin van het jaar naar meer dan $200. In feite presteerde SOL beter dan Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) in oktober, met een stijging van bijna 42% in de afgelopen maand.

Snel groeiende interesse in DeFi en NFT’s in combinatie met hoge transactiekosten op Ethereum lijken veel handelsvolume naar de Solana blockchain te hebben geduwd.

Anatoly Yakovenko, medeoprichter van Solana, was karig met details over nieuwe releases en aankomende projecten op het netwerk toen hij sprak tijdens een exclusief interview op de Breakpoint conferentie in Portugal.

“Er is geen enorme grote release op de roadmap of iets dergelijks,” zei hij tijdens het interview, dat werd uitgezonden tijdens het ‘Crypto Goes Mainstream’ evenement van Yahoo Finance. “De reden waarom ik, als ingenieur, roadmaps haat is omdat het echt moeilijk is om iets te voorspellen over een periode van meer dan twee weken.”

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.