10 juni 2022

Grayscale zou de Amerikaanse toezichthouder kunnen aanklagen als een Bitcoin spot ETF opnieuw wordt afgewezen

Grayscale Investments zou mogelijk de Securities Exchange Commission (SEC) kunnen aanklagen als het agentschap er niet in slaagt de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) om te zetten in een Bitcoin spot Exchange-Traded Fund (ETF).

De opmerkingen volgen op de stap van het bedrijf om zijn juridische team te versterken om aan de aanvraag voor een ETF (tracker) te werken na het inhuren van de voormalige advocaat-generaal van de Verenigde Staten Donald B. Verrilli Jr., die tussen 2011-2016 diende.

Via Twitter onderzocht Bloomberg senior ETF analist Eric Balchunas de benoeming als de bereidheid van Grayscale om de Amerikaanse toezichthouder aan te klagen als de regelgevende instantie er niet in slaagt de Bitcoin spot ETF goed te keuren tegen de deadline van 6 juli.

SEC zal Bitcoin spot ETF waarschijnlijk goedkeuren

Volgens Balchunas zal de SEC de aanvraag waarschijnlijk goedkeuren, en Verrilli, een voormalig medewerker van Obama, zal daarin een sleutelrol spelen.

"Goed punt dat Grayscale de advocaat-generaal van Obama inhuurt: ze kunnen zich klaarmaken om de SEC aan te klagen als ze geen goedkeuring krijgen."

De analist reageerde op een tweet van Jake Chervinsky, een advocaat die opmerkte dat de Amerikaanse toezichthouder een juridische strijd niet zou overleven als Grayscale een rechtszaak aanspant. Volgens Chervinsky heeft Grayscale aan alle kwalificaties voldaan om de ETF op basis van fysieke Bitcoin (BTC) goedgekeurd te krijgen.

"De deadline van de SEC om de aanvraag om GBTC om te zetten naar een ETF goed te keuren of af te wijzen is 6 juli. Zonder twijfel moet het worden goedgekeurd. Ik zie niet in hoe de SEC een juridische uitdaging overleeft als dat niet het geval is, vooral één onder leiding van Don Verrilli."

Bij de aankondiging van de benoeming van Verrilli, erkende Grayscale dat het zich mogelijk voorbereidt op een juridische strijd voor de goedkeuring van een Bitcoin spot ETF. In zijn rol zal Verrilli dienen als de senior strateeg in de aanvraag.

Tijdens zijn ambtstermijn als advocaat-generaal van de VS was Verrilli de hoofdadvocaat die de regering vertegenwoordigde in talloze zaken voor het hooggerechtshof.

Voor de deadline van 6 juli had Grayscale CEO Michael Sonnenshein zijn optimisme geuit dat de aanvraag zou worden goedgekeurd.

De mogelijke goedkeuring van de ETF zal waarschijnlijk invloed hebben op de cryptomarkt met een focus op de prijsbeweging van digitale valuta's. Met een Bitcoin spot ETF zouden (professionele) beleggers veilig in de markt kunnen stappen zonder direct geconfronteerd te worden met de technische aspecten om in BTC te beleggen.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram